Pecara

Široki oprezan – Jajčani su opasni gosti

BiH,30.06.2016.Siroki, Stadion Pecara, 1. PRETKOLO EUROPSKE LIGE   Široki Brijeg - Birkirkare (Malta)  Photo:Stojan Lasic
11.09.2016.
u 08:00

Danas na Pecari prvi put gostuje jajački Metalleghe, što je prvi put od 1973. godine da snage odmjere klubovi iz Jajca i Širokog Brijega (tada su u Republičkoj ligi BiH igrali Elektrobosna i Mladost). Nakon sedam kola Široki je Brijeg sedmi na ljestvici sa samo devet bodova (od mogućih 21). Metalleghe je pak deseti sa sedam bodova.

Pripreme na Kupresu

Široki je u stanku “uplovio” nakon 1:3 poraza protiv Mladosti D/K u gostima, iako je u 73. minuti vodio 1:0. Koliko se od toga šoka oporavio, vidjet ćemo večeras u 19.30 sati na Pecari. U stanci je trener Branko Karačić odveo momčad na kratke pripreme na Kupres, a na povratku Širokobriježani su u Splitu u ogledu s Hajdukom izgubili 1:3. Uz Juru Ivankovića (žuti karton), na toj je utakmici iz postave ispao i branič Slavko Brekalo, koji je ozlijedio zadnju ložu i preskočio nekoliko treninga:

- Glupo smo izgubili protiv Hajduka. Bili smo premoreni, stali previsoko, umjesto da se postavimo defanzivnije, a protivnike smo pustili slobodno primati loptu... Uz sve, upropastili smo niz prigoda za pogodak. Iz svega moramo izvući neku pouku, kaže Brekalo, koji će “svoje” mjesto prepustiti Borisu Pandži.

U Splitu zbog ozljede nije igrao ni Ivan Crnov. No, on već redovito trenira s ostalima i djeluje raspoloženo:

- Crnov je ispao iz momčadi zbog ozljede. Sad je zdrav, trenira s ostalima, ali nekoliko treninga ne znači da se vratio u sastav. Vidjet ćemo još, kaže trener Branko Karačić.

“Žuti” Ivanković nije u konkurenciji, ali jest Stjepan Lončar nakon povratka iz mlade reprezentacije. Ipak, Lončar će prije ući s klupe nego zaigrati od prve minute. Dino Ćorić opet bi mogao zaigrati na desnom krilu, što znači da će Josip Ćorluka biti desni bek. Sastav: Soldo – Ćorluka, Bralić, Pandža, Marković – Plazonić, Sesar – Ćorić, Wagner, Baraban – Krstanović. Što se gostiju tiče, oni su do sada bili uspješni u gostima. U 1. su kolu svladali Čelik u Zenici (3:2), u 6. “potresli” Koševo i s 2:1 nadigrali Sarajevo. Iz Jajca stižu optimistične najave pred nastup na Pecari. Trener Nermin Bašić ima široki izbor igrača, a jedini izvan stroja je Sulejman Smajić (tri žuta kartona).

Davnoga 9. rujna 1996. na gostovanju protiv Zrinjskoga u Mostaru širokobriješka navijačka skupina dobila je ime Škripari.

Čestitke gradonačelnika

Ime je “posuđeno” od križara, koji su 1945. odbili priznati novu vlast te su formirali odmetnutu gerilsku skupinu, koja je sve do sredine pedesetih godina bila trn u oku tadašnjih komunističkih vlastodržaca. Škripari su bili hrabri, vješti i lukavi. U narodu su imali podršku, koja se često plaćala batinama, zatvorom i smrću. Dvadesetu obljetnicu Škriparima su čestitali mnogi – gradonačelnik Miro Kraljević, sadašnji i bivši nogometaši, građani, prijatelji kluba, novinari i drugi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije