Branko Karačić

“Široki me trebao, ne bojim se izazova”

13.07.2016.
u 07:00

Nakon četiri godine Branko Karačić opet je sjeo na uvijek pregrijanu klupu NK Široki Brijeg. Jučer ujutro Karačić je održao prvi trening s momčadi, ali prije toga održao uvodno “slovo” i igračima poručio da će zauzeti oštar stav. Nakon toga objasnio je svoje stavove o radu i onome što namjerava.

Složena situacija

- Ovoj momčadi nedostaje pozitivne drskosti, premekana je, nježna i neagresivna. I, da se ne lažemo, to moramo mijenjati, a na meni je to učiniti.

Meni Široki Brijeg puno znači, zato sam i prihvatio poziv u jednoj dosta složenoj situaciji. I, ne bojim se izazova, rekao je Brano Karačić, Vinkovčanin širokobrijeških korijena na koje je jako ponosan i dodao:

- U zadnje dvije godine Široki Brijeg nije imao neke bajne rezultate. Zato će sve osim plasmana u Europu biti neuspjeh. Ali, još bi ljepše bilo u konkurenciji Zrinjskoga, Željezničara, Sarajeva, Slobode i Radnika napraviti iznenađenje i osvojiti jedan trofej. To ćemo i pokušati, na nas se mora računati.

Na pitanje o Ivanu Crnovu, kojega je trener Karačić na određen način “stvorio” u Zrinjskom i koji je u njegovoj eri jednostavno briljirao, a sada pruža znatno drukčije igre, Karačić je obećao kako će pokušati okrenuti stvari nabolje:

- Nije stvar samo u Crnovu, ne može samo on biti kriv, stvar je i u njegovim suigračima. Ne bude li pomaka, netko će “letjeti”, suigrači ili Crnov, jer nitko ne smije imati privilegije. Gledao sam jutros na treningu situaciju kad Crnov kreće u napad, a sva četvorica koja ga trebaju zaustaviti povlače se unatrag!

E, ne može to tako, to se mora mijenjati po svaku cijenu! Trebat će puno rada, a znajte da se ja rada ne bojim...

Traži se borba za vrh

Sportski je direktor Dalibor Šilić rekao da će Karačićev stručni stožer do daljnjega ostati nepromijenjen, da treba zaboraviti poraz od Birkirkare, da navijači s pravom traže borbu za vrh i zaslužuju trofej te da prijelazni rok traje do kraja srpnja:

- Mogući su dolasci novih igrača, ali ni odlasci nisu isključeni... Možemo dovesti igrače i nakon isteka prijelaznog roka ako imaju “čiste” papire, obećavajuća je Šilićeva izreka.

Danas u 18 sati na Mostarskom blatu Široki i Čapljina imaju prijateljski ogled. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije