košarka

Široki iskazao zanimanje za 2. ABA ligu

27.06.2018.
u 07:45

Hrvatski košarkaški prvoligaši Škrljevo i Šibenik odbili su nastup u 2. regionalnoj ABA ligi. Uprave dvaju hrvatskih klubova odbile su pozivnice, kao i pozivnicu za nastup u drugom po snazi Fibinom natjecanju, Fibinom Europe kupu.

Razlozi

Temeljni razlog takve odluke je skupo natjecanje i nedostatak financijskih sredstava. Iz Škrljeva su istaknuli kako će ipak igrati jedno europsko natjecanje, a riječ je o Alpe Adria ligi, koje je primjerenije njihovim trenutačnim mogućnostima. Za sada nastup u Drugoj regionalnoj ABA ligi potvrdili srbijanski klubovi Borac iz Čačka i Dynamic iz Beograda te bh. Zrinjski i Bosna. Ova četiri kluba i prošle godine nastupila su u tom natjecanju u njegovoj prvoj sezoni. Kako nam je kazao predsjednik uprave Širokog Igor Jelčić, njihov klub zainteresiran je za nastup u Drugoj regionalnoj ABA ligi.

- Mi smo definitivno zainteresirani pa ćemo sačekati odluku čelnika tog natjecanja - kazao je Igor Jelčić.

Prošle sezone u premijernom izdanju tog natjecanja Širokobriježani su igrali kvalifikacije u Mrkonjić Gradu i bili blizu, ali su zapeli na finalnom turniru. U premijernom izdanju tog natjecanja nastupilo je 12 klubova, a među njima i bh. klubovi Bosna iz Sarajeva i Zrinjski iz Mostara. Mostarci su bili vrlo blizu završnom turniru koji se igrao u Čačku, na koncu nisu uspjeli, ali su kasnije postigli mnogo više u prvenstvu BiH kada su stigli do povijesnog uspjeha osvojivši svoj prvi naslov prvaka. Na završnom turniru 2. regionalne košarkaške ABA lige igranom u Čačku sudjelovala su četiri kluba, dva srbijanska Borac i Vršac i dva slovenska Sixt Primorska i Krka.

Slovenci najuspješniji

Najviše uspjeha imali su slovenski klubovi i na kraju u sudaru slovenskih klubova Krka je slavila nad Primorskom i plasirala se u 1. regionalnu ABA ligu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije