Trener Širokog Goran Sablić

“Široki ima pobjednički mentalitet”

19.01.2017.
u 07:00

Nakon što su jučer predstavljeni igračima te s njima održali prvi trening, članovi novoga stručnog stožera NK Široki Brijeg predstavili su se novinarima. Novopridošli prvi trener, Sinjanin Goran Sablić stigao je na Pecaru u društvu sugrađanina iz Sinja Mirka Hrgovića, Širokobriježanima dobro poznatoga iz vremena kada je dva puta nosio majicu kluba s Pecare (2001. - 2003., te polusezonu u godini 2010.). Denis Ćorić, koji je vodio klub od 11. - 18. kola kada je naslijedio Branka Karačića, treći je član trenerskoga “triumvirata”, ovaj klub kao pomoćni trener.

Istaknuti nogometaš

Goran Sablić bivši je istaknuti nogometaš splitskoga Hajduka i kijevskog Dinama. Kao trener ima manje iskustva jer je do sada (samo) dva puta vodio Split (oko 25 službenih utakmica). No, ni njemu ni pomoćnicima ne nedostaje volje za rad i afirmaciju:

-Mislim kako trenutačno sedmo mjesto koje drži Široki Brijeg na ljestvici nije realno, jer Široki ima i kvalitetu i pobjednički mentalitet. Zato vjerujem kako će na proljeće u preostala četiri kola izboriti ulazak u Ligu za prvaka, te nakon toga skočiti prema samom vrhu ljestvice, rekao je Goran Sablić i dodao:

- Znam kako sam došao u klub s bogatom tradicijom, klub koji djeluje u jednoj pravoj sportskoj sredini, koja voli i poznaje nogomet. Premijer liga BiH nije mi nepoznata. Jesenas sam gledao nekoliko utakmica, a moji pomoćnici Hrgović i Ćorić sigurno će mi prenijeti svoja saznanja o ligi. Želje su nam iste: prvo ući u Ligu za prvaka, a onda izboriti što bolji plasman. Naravno, tu je i Kup BiH, preko kojeg se također može ostvariti cilj – izlazak u Europu, izjavio je Sablić:

- Srce mi uvijek posebno zaigra kada sam u Širokom. Evo, tu sam treći put. Dva puta ovdje sam bio kao igrač, sada sam kao trener. Uvijek sam davao sve od sebe, dat ću sve i ovaj put, izjavio je Mirko Hrgović, koji i sada izgleda mladoliko i elegantno, pa se jedan njegov prijatelj našalio i šapnuo mi:

- Ne govori mu da izgleda jednako dobro kao u vrijeme kada je igrao. Ne daj Bože da mu padne na pamet aktivirati se...

Zahvala klubu

Šalu na stranu, ali od sinjskog dvojca i Denisa Ćorića očekuje se da momčad dobro spreme i “nanižu” pobjedničku nisku:

- Hvala klubu što mi je jesenas pružio prigodu osjetiti čast i zadovoljstvo, dajući mu ulogu prvog trenera momčadi kao što je momčad Širokoga Brijega. Želim sreću i uspjehe Sabliću i Hrgoviću, a ja ću uz njih dati sve od sebe kako bismo zajedno ostvarili cilj: što brži povratak Širokoga Brijega u vrh bh nogometa, izjavio je Denis Ćorić:

- Imali smo burnu jesensku polusezonu. Široki je u bodovnom zaostatku, ali nije bez izgleda izboriti novi izlazak na europozornicu, što je naš glavni cilj u nastavku prvenstva, rekao je Dalibor Šilić, sportski direktor Širokog i rekao da je s Goranom Sablićem dogovorena suradnja na 1,5 godinu. Ono što javnost, posebice brojne navijače Širokoga Brijega najviše zanima su pojačanja:

- U kontaktima smo s nekoliko igrača, ali imajte strpljenja. O imenima ne bih dok sve ne dogovorimo, šturo je izjavio Šilić.

Neki nam je dan sada bivši glavni trener Denis Ćorić rekao da se traže desni bek, lijevo krilo i napadač, ali i da je svaki drugi kvalitetni igrač dobro došao. Sada, kada je (dobrim dijelom) ustanovljena uprava i stručni stožer i “oblikovan” proračun, lakše je tražiti pojačanja. Vremena je malo, novi igrače treba brzo pripremiti i uigrati. Prva se pripremna utakmica igra 21. siječnja (Čapljina, Blato), druga 26. siječnja (Croatia Zmijavci, Blato). Slijede pripreme u Istri s tri susreta na Istria kupu (28. siječnja – 5. veljače, Novigrad). “Generalka” pred prvenstva bit će protiv Viteza (ovisno o vremenu u Vitezu ili na Blatu).•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije