Derbi na Pecari

Široki i Zrinjski nastavljaju “rame uz rame” – sa Željom

31.10.2017.
u 08:30

Sedma uzastopna pobjeda Širokobriježana u službenim susretima, njegovim je pristašama “slatka” iz puno razloga. Nastavili su niz uspjeha, izbili na vrh pobjedom nad velikim protivnikom i što im je posebice drago – preokretom... Ne tako davno Zrinjski je tako “otimao” Širokom naslove...

“Prsa u prsa”

- Derbi je bio kvalitetan i “intenzivan”. Obje su momčadi igrale “spuštenih rukavica, prsa u prsa”. Nije nas Zrinjski iznenadio “rombom” u sredini, ali neki se igrači nisu snašli u trenucima kad je lopta bila u posjedu protivnika. Primili smo pogodak iz akcije, kad nismo trebali. Zrinjski je imao još prigodu, dvije... Čestitao bih nakon svega igračima na igri i pobjedi. U poluvremenu sam promijenio igru - i mi smo zaigrali “romb”. Vratili smo trojicu pozadi, zaigrali 4 – 3 – 3, u sredini bili agresivni. To je funkcioniralo, izmjenama smo dobili dodatni tonus i sve preokrenuti. Čestitam i Zrinjskom na igri, rekao je nakon utakmice trener domaćih Goran Sablić, dok je trener Zrinjskoga Blaž Slišković izjavio:

- Došli smo odigrati borbeno i kvalitetno, igrali smo tako veći dio utakmice, ali nakon primljenog gola, kao da je voda ušla u uši mojim igračima. Promjena koju je Široki napravio u sustavu nije nas iznenadila, ali je kod pojedinaca izazvala pomutnju. Kretnje igrača Širokoga postale su kvalitetnije. Po htijenju, volji i prigodama zaslužili smo više od poraza. Čestitam domaćinu na pobjedi. Drago mi je da je jedna momčad iz Hercegovine naučila “krasti vrijeme” na način kako to rade u Bosni... Derbi je prošao bez incidenata, viđena je dobra igra, tri gola, bilo je lijepih poteza i akcija...

Derbi opravdao očekivanja

Saša Papac, bivši istaknuti igrač Širokoga Brijega, Karntena, Austrije Beč, škotskog Glazgow Rangersa i bh. reprezentacije, rekao nam je nešto slično nakon utakmice:

- Derbi je ispunio očekivanja. Igralo se dobro i borbeno, nogometaši su dali sve od sebe, sve je bilo korektno. Pobjeda Širokoga zaslužena je, ali i Zrinjski je bio odličan.

Gledalište je bilo gotovo puno. Sjeverna tribina bila je “knap”, pa su je domaćini zatvorili. “Rupa” je bilo tek u svečanoj loži. I navijači Zrinjskog dobro su ispunili istok. Škripari i Ultrasi osim “sitnih iskakanja”, korektno su navijali. Može im se ipak zamjeriti na “pirotehničkom spektaklu” koji to nije. Klubovi za koje navijaju zbog njihove će bakljade napuniti blagajnu saveza. Na sjeveru i jugu uoči utakmice viđena je impresivna koreografija s bijelim i plavim šalovima, a publika je bila raspjevana. Sve u svemu, derbi je bio takav da će mnogi poželjeti da se što prije ponovi.

Kada je uoči derbija Široki Brijeg – Zrinjski spiker objavio da su nogometašice Širokoga Brijega pobijedile u Goraždu Libero 3:0, publika na Pecari vijest je popratila pljeskom:

- Cure su igrale požrtvovano, pametno i strpljivo. S druge je strane ipak bio prošlogodišnji premijerligaš. Postalo je lakše kada je Martina Vuletić zabila za 1:0 (40. minuta). U nastavku su još pogađale Branka Bagarić (65. minuta) i Nikolina Čerkez (78. minuta), rekao nam je trener Širokobriježanki Ivan Kvesić:

- U subotu je derbi protiv Emine na Blatu (13.30 sati) koji će možda odlučiti o naslovu i budućem premijerligašu.

Širokobriježanke i Mostarke u dosadašnjih 6 kola osvojile su maksimalni broj bodova, s tim da nogometašice s Pecare imaju bolju gol-razliku, koja zvuči “zastrašujuće” - 48:0.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije