Košarka

Široki čeka Slobodu, Spars je domaćin Zrinjskom

04.05.2019.
u 09:30

Večeras započinju polufinalna doigravanja za košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine. Široki je domaćin Slobodi, a Spars čeka Zrinjski. Polufinalna doigravanja igrat će se na dva dobivena susreta, a prednost domaćeg parketa imaju Široki i Spars zbog boljeg plasmana u Ligi 6. Širokobriježani su ove sezone četiri puta igrali sa Slobodom i ostvarili maksimalan učinak.

Ispit sezone za Široki

Večerašnji susret na Pecari, kao i cjelokupni ishod polufinala protiv Slobode, za sastav Danijela Jusupa ispit je sezone. Plasmanom u finale Široki bi osigurao nastup sljedeće sezone u regionalnoj 2. ABA ligi i u cijelosti ispunio klupski cilj. Znaju u klubu s Pecare da će, unatoč svim pobjedama ove sezone nad Tuzlacima, večerašnja utakmica biti nova i drugačija jer je ulog velik. U prethodnim dvjema utakmicama iz sastava Danijela Jusupa izostali su centar Filip Kraljević i krilo Dario Drežnjak. Iz stručnog stožera Širokobriježana najavljuju da su obojica spremna za večerašnju utakmicu, a povratnik Dario Drežnjak uvjeren je da ako njegova momčad bude na razini igara koje je do sada pružala, rezultat neće izostati. - Pokazali smo kroz cijelu sezonu da smo ekipa koja ima kvalitetu i da nikome nije lako igrati protiv nas. Ako budemo na razini na kojoj igramo većinu utakmica, mislim da neće biti većih poteškoća protiv Slobode, koja je dobra momčad. Mi se trebamo držati zajedno kao tim jer smo takvim pristupom došli tu gdje smo. Znamo da je ovo za Široki utakmica od velikog značaja i mi ćemo učiniti sve da je dobijemo - kazao je Dario Drežnjak.

Veća uzbuđenja

Očekuje se da će drugi polufinalni par Spars i Zrinjski donijeti veća uzbuđenja. Ove dvije momčadi prošle su sezone igrale 2. ABA ligu i u prvenstvu BiH do posljednjeg kola borile se za drugo mjesto. U posljednjem kolu Sarajlije su preoteli Mostarcima bolju startnu poziciju pred doigravanje. No, bez obzira na to što Spars ima prednost domaćeg parketa i što su ove sezone čak šest puta pobjeđivali Mostarce, Zrinjski može iznenaditi baš kao i u njihovu posljednjem susretu u Sarajevu kada su ih uvjerljivo pobijedili. Susret u Širokom Brijegu igra se večeras s početkom u 19.30, a u Sarajevu u 18 sati. •

U redovima Zrinjskog uoči gostovanja na Grbavici vlada odlično raspoloženje. Trener Hrvoje Vlašić očekuje tešku i tvrdu utakmicu.

- Gosti smo kod Sparsa u prvoj utakmici polufinala za prvaka BiH. Dat ćemo sve od sebe za povoljan rezultat - istaknuo je Hrvoje Vlašić. Centar Mostaraca Aleksandar Todorović također je napomenuo kako se momčadi dobro poznaju i dodaje:

- Idemo u goste ekipi Sparsa koju dobro poznajemo. Igrali smo sedam utakmica s njima ove sezone, imamo negativan skor. Dobili smo ih prije nekoliko dana na njihovu terenu i ta utakmica trebala bi nam biti putokaz za današnji dvoboj. Ako ponovimo igru iz tog susreta, imamo veliku priliku za pobjedu - istaknuo je Aleksandar Todorović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije