Nogomet

Široki Brijeg uputio žalbu Savezu na “neodrživu” i subjektivnu kaznu

01.06.2017.
u 07:53

Dok nogometaši Širokoga Brijega negdje uživaju u čarima ljeta, na Pecari je živo, posebice jučer, kada je vrijedno “trenirala odvjetnička momčad” koja će u ime NK Široki Brijeg uputiti žalbu tijelima NS BiH na najstrožu kaznu koju je savez ikada ikome “odvalio”.

Subjektivna kazna

Podsjetimo, Stegovno povjerenstvo na prijedlog Natjecateljskog povjerenstva, te na temelju izvješća Ivice Galića, delegata, Željka Pušića, predstavnika za sigurnost NS BiH, na očitovanja sudaca uzvrata finala Kupa BiH Široki – Sarajevo (Edin Jakupović, Senad Ibrišimbegović, Damir Lazić, Tomislav Čuić, Dragan Petrović i Ermin Sivac) i promatrača utakmice Marka Bilića, kaznilo je Široki Brijeg sa sedam utakmica igranja na Pecari bez publike i novčanom kaznom od 25.000 KM. U klubu i među navijačima vlada uvjerenje da je kazna subjektivna i skrojena prema klubaškim (i nacionalnim!) “aršinima”, koji za neke druge ne vrijede. Znači, kazna je potpuno neodrživa. Odmah po završetku utakmice protiv Čelika igrači su dobili “voljno”. Odmor će biti kratak, prozivka jako brzo:

- Trener Goran Sablić prozivku će izvršiti već 7. lipnja, rekao nam je sportski direktor Dalibor Šilić:

- Na koliko je Sablić produljio ugovor, nakon što smo na klupskoj stranici pročitali da je to učinjeno?

- Nije on ništa produljio, jer Sablić je u siječnju sklopio ugovor sa Širokim na godinu i pol!

A igrači? Mediji, osobito portali, puni su priča o promjenama u svlačionici na Pecari. Kao prvo, tko odlazi?

-Otišli su nakon sporazumnih raskida Ivan Sesar, Luka Juričić i Brazilac Lopez. Lopez je bio na probi i nije zadovoljio i nije imao ugovor s klubom. Moguće je da još netko ode, ali za sada nemam što reći. Eto, Ivanu Barabanu istječe ugovor, ali s njim smo blizu dogovora o nastavku suradnje. Baraban je dobar igrač i karakteran čovjek. I Slavko Brekalo ima ugovor, pa ne znam od kuda priče da odlazi. I s Antoniom Soldom smo voljni nastaviti suradnju, rekao nam je Šilić i objasnio jednako “slatke” priče o dolascima Josipa Kvesića, igrača Hajduka, nekada polaznika “Škole nogometa” Širokoga Brijega te Filipa Mihaljevića, napadača u Dinamovu “vlasništvu”, momka koji je već imao jednogodišnju epizodu na Pecari:

-Ne znam tko lansira te priče, ali u njima nema ni trunke istine. Nismo imali nikakve kontakte s tim igračima.

Vode se pregovori

Pa, hoće li ipak biti novih imena na prozivci 7. lipnja?

-E, to je pravo pitanje. Vodimo pregovore s nekim igračima, ne od jučer, nego dulje vrijeme. Kojim? Bilo bi neozbiljno išta reći dok se posao ne završi. Ali, nema razloga da ne bude uskoro lijepih novosti, rekao nam je Dalibor Šilić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije