Uvijek “opasni” derbi

Široki Brijeg i Sarajevo za ostanak u utrci za naslov prvaka

18.02.2018.
u 08:23

Najbolju ilustraciju ozračja u Širokom Brijegu uoči derbija 19. kola protiv Sarajeva našli smo jučer oko podne ispred klupskih prostorija na Pecari.

- Gdje možemo nabaviti ulaznice za utakmicu - pitali su momci s dalmatinskim naglaskom. Uputili smo ih u nedaleki klupski Fan shop u prizemlju Gradske sportske dvorane.

- Iz Stobreča smo. Nije prvi put da dolazimo na Pecaru. Znamo važnost utakmice i rivalstvo Širokog i Sarajeva. Navijat ćemo za Široki jer odavde su korijeni naših roditelja - kažu momci. Sarajevski mediji raspisali su se o pozitivnom nizu sarajevskih klubova u ovoj sezoni te da je tu Široki prošao kao bos po žeravici. Protiv Željezničara igrao je po dva puta u Prvenstvu i Kupu te upisao tri poraza (0:1,1:2 i 0:2), jednom igrao 0:0, dok je sa Sarajevom igrao jednom i izgubio 0:2. Ukupni službeni rezultat, s oba sarajevska kluba na strani je Širokog. Sa Sarajevom taj je rezultat: 35 17 6 12 46:42. Na Pecari Sarajevo je dva puta slavilo u Kupu, u Prvenstvu je stanje: 17 14 3 0 28:7.

- Je li, nisam znao? Ako je tako, red je popraviti rezultat - rekao nam je jučer lijevi bek Stipe Marković koji će vjerojatno početi utakmicu protiv Sarajlija.

- Spremili smo se dobro, radili ozbiljno i naporno. Svi su zdravi osim ozlijeđenog Bernarda Matića. Uz pomoć vjerne publike možemo pobijediti i ostati u borbi za naslov - kaže Marković.

Na tiskovnoj konferenciji i trener Goran Sablić govorio je o utakmici te o planovima i nastavku.

- Za razliku od lani, u proljeće ulazimo s mislima okrenutim samo Prvenstvu. Cilj je ući u Europu. Pojačali smo se ciljano, a svima su poznate kvalitete Kvesića, Zlomislića i Peke te Perkovića i Bandića... Idemo od utakmice do utakmice. Za sada mislimo samo o Sarajevu. Otišao im je Mihojević, ali mijenjat će ga također kvalitetni Šofranac. Moramo odigrati pametno i strpljivo - rekao je Sablić ne govoreći o sastavu. Znat će ga tek nakon sinoćnjeg treninga na Pecari, a onda odvesti momčad u karantenu u hotel Park. Naša je pretpostavka da će istrčati ovih 11: Bilobrk, D. Ćorić, Bralić, Barišić, Marković, J. Ćorić, Begonja, Lončar, Ćorluka, Baraban, Menalo.

- Znamo što se od nas očekuje - pobjeda! Neće to ići lako, ali očekujemo da se na kraju ipak radujemo. Nadamo se i podršci s tribina te da nas posluži lijepo vrijeme - kaže Ivan Baraban.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije