Polufinale Kupa BiH

Široki Brijeg gostuje u Bijeljini, a Sloboda na Grbavici

BiH,12.03.2016.Siroki, Vrapcici,  Prvetvena nogometna utakmica   Velez - Siroki Photo:Stojan Lasic
13.04.2016.
u 07:00

Danas su na rasporedu prve polufinalne utakmice Nogometnog kupa BiH. U Bijeljini igraju Radnik i Široki Brijeg (16.30 sati), na Grbavici pak Željezničar i Sloboda (18). Finalisti će se vjerojatno znati tek nakon uzvrata 20. travnja. Široki Brijeg u sezoni 2013./2014. već je igrao u kupu protiv Radnika. U Bijeljini je slavio 1:0 (Marić), dok je na Pecari bilo lakih 4:1 (Wagner 3 i Zakarić za Široki, Ristić za Radnik).

Traže povoljan rezultat

- Nadamo se povoljnu rezultatu, nakon kojeg bismo u uzvratu na Pecari izborili finale. Nemamo problema oko sastavljanja momčadi, kaže Mario Bazina, pomoćni trener Širokobriježana. Zvonimir Kožulj, nakon stanke zbog žutih kartona protiv Rudara, vraća se u momčad, “gladan” igre. On je u ponedjeljak vježbao “slobodnjake”, a savjete mu je sa strane davao Dalibor Šilić, poznati majstor za ovu “oblast”, koji je svladao mnoge vratare iz slobodnih udaraca:

- Jesenas smo u Bijeljini slavili 1:0 u prvenstvu (Baraban, pp). Možemo i danas izboriti dobar rezultat, nada se Kožulj.

Široki će vjerojatno nastupiti u sastavu: Bilobrk – Ćorić, Brekalo, Pandža, Marković – Kožulj, Pehar – Menalo (Baraban), Wagner (Ćorluka), Crnov, Krstanović (Wagner).

Željezničar je nedavno nanio prvi poraz Slobodi u prvenstvu. Bilo je to na Tušnju (1:0, Lendrić). Danas se igra na Grbavici:

- Sloboda je odlična momčad, u kojoj se posebice ističu Zeba, Sarić, Ordagić i Ahmetović. Ali, Tuzlaci su posebice jaki kao momčad, odlično vođena od trenera Husrefa Musemića. Ipak, uz pomoć naših navijača mi ćemo slaviti, izjavio je za medije branič Aleksandar Kosorić.

Zeba: Sad je red na nas

“Prva violina” tuzlanskog orkestra, ranije najbolji igrač Željezničara, Zajko Zeba izjavio je:

- Kvaliteta naših dviju momčadi približna je. Nedavno je u Tuzli Željezničar imao više sreće, sada je red na nas...•

Danas i juniori igraju prve polufinalne utakmice Kupa BiH. U Bugojnu je Iskra domaćin branitelju naslova, Sarajevu. S Jaklića poručuju da se ne boje Sarajlija i da nakon Drine imaju snage izbaciti još jednog premijerligaša. Nama se, pak, čini da je Sarajevo favorit i da je neizvjesnije u drugom polufinalnom susretu, gdje Borac, vodeći na ljestvici juniorske Premijer lige, ugošćuje peti Široki Brijeg. Širokobriježani su lani igrali u finalu i izgubili protiv Sarajeva. Oni su više puta osvajali kup. Borac i Široki su u 22. kolu prvenstva “zgazili” suparnike. Borac je kući svladao Travnik 7:0, Široki u Zenici Čelik 11:1!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije