lukavica Po vrlo lošem i grbavom terenu nogometaši Slavije i Širokoga Brijega odigrali solidnu utakmicu

Široki Brijeg dominirao, ali je propustio ostvariti pobjedu kod Slavije

wagner
05.10.2015.
u 06:15

Široki je Brijeg osvojio bod u Lukavici protiv Slavije (0:0), a hercegovački klub ima za čime žaliti jer je prema prikazanoj igri trebao doći i do tri boda. Imali su gosti bolje prigode, međutim, nisu uspjeli realizirati ih. Vrlo borbeni domaćin je sačuvao svoju mrežu i na kraju izvukao remi.

Dobar početak domaćih

Slavija je krenula vrlo ofenzivno u susretu protiv Širokog. Domaći klub je u prvih 20-ak minuta bio puno opasniji protivnik i tri puta je mogao doći do prednosti. Prvo je udarac Spalevića odlično obranio vratar Soldo u 7. minuti. Odmah zatim zaprijetio je Pušara koji je odlično šutirao, no bio je neprecizan, kako u 10. tako i u 14. minuti kada je poslao loptu pored vratnice. To je bilo gotovo sve što je domaćin prikazao na utakmici, jer je nakon toga Široki preuzeo igru. Gosti su se oslobodili pritiska u drugom dijelu prvog poluvremena. Široki je preuzeo igru i bio sve opasniji za vrata Slavije. U središtu pozornosti bio je odlični Wagner koji je stvarao prigode, asistirao i promašivao.

Propuštene prigode

Prvo je u 22. minuti odlično uposlio Barabana koji se nije najbolje snašao. Zatim je sjajno šutirao u 34. minuti sa preko 25 metara, kada je lopta prešla tik pored grede. Minutu kasnije najbolja prigoda za Široki. Landeka je dubinskom loptom pronašao Wagnera, koji je izašao sam pred vratara Lučića. Kapetan Slavije je odličnom intervencijom spriječio Brazilca u postizanju pogotka. Nastavak utakmice protekao je u znaku Širokog Brijega. Gosti su imali loptu više u svom posjedu i stvarali su prigode pred golom domaćih. U 56. minuti nakon udarca iz kuta sjajno je šutirao glavom Wagner, no nije bio precizan i njegov udarac je završio pored gola. Najbolji pojedinac Širokog je u 64. minuti sjajno uposlio Ivana Krstanovića, koji je ušao u šesnaesterac sjajno šutirao s 10-ak metara preko grede. Slavija je svoje prigode čekala iz kontraudara, iako su domaći igrači bili vrlo borbeni i rastrčani pa su dobro pokrivali prostor oko gola.Pričuvni igrač Menalo je mogao doći do gola, ali je iz blizine poslao loptu preko gola. Slavija je u završnici zaprijetila preko Barića, koji je pokušao iz daljine, te nakon kornera kada je Marković bio najbolji u skoku, ali nije uspio pogoditi mrežu.U sudačkoj nadoknadi dobar napad Širokog Brijega. Barišić je ušao u šesnaesterac, ali je njegov ubačaj u poslednji tren izbacio Arsenijević i spriječio da lopta dođe do napadača gostiju, koji su bili u dobroj poziciji. Slavija itekako može biti zadovoljna svojom izvedbom i osvojenim bodom, a u idućem kolu dočekuje banjolučki Borac koji je u lošoj seriji rezulatata i krizi igre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?