Košarka

Sin Milorada Dodika, Igor, izabran za dopredsjednika regionalne ABA lige

17.07.2016.
u 09:42

U Budvi je održana skupština ABA lige. Donijeta je odluka o proširenju lige na 14 članova. Kroz nacionalna natjecanja pravo nastupa u tom natjecanju izborilo je 12 klubova: Helios, Krka, Cedevita, Cibona, Zadar, Igokea, Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks, Budućnost, MZT Skoplje i Mornar. Budući da je jedan od osnivača tog natjecanja Olimpija iz Ljubljane kroz slovensko prvenstvo ostala bez plasmana, njezini čelnici su tražili proširenje lige s dvanaest na četrnaest klubova. Takav prijedlog Ljubljančana je prihvaćen, pa se po koeficijentu jedno mjesto otvorilo i srbijanskom predstavniku FMP-u, a Olimpija, ako želi sudjelovati u tom natjecanju morati iskeširati 150 tisuća eura. U slučaju ako Slovenci do 20. srpnja pozitivno ne odgovore, onda bi Košarkaškom savezu Hrvatske bez plaćanja pripalo četvrto mjesto. Cedevita, Cibona i Zadar su već ranije osigurali mjesta, dok bi se četvrtoplasiranom Kvarneru iz Rijeke otvorila mogućnost, ako slovenski klub ne mogne platiti pozivnicu. Na skupštini u Budvi utvrđen je kalendar natjecanja i izabrano je i novo rukovodstvo regionalne ABA lige. Prvenstvo bi trebalo početi 1. listopada. Novi predsjednik regionalne ABA lige postao je Mladen Veber iz Cedevite.

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović ostao je dopredsjednik, a za drugog dopredsjednika izabran je Igor Dodik, generalni menadžer Igokee i sin predsjednika RS-a Milorada Dodika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?