NK POSUŠJE

Sesar: Omladinski pogon je temelj ovoga kluba

posušje
Zoran Grizelj
07.11.2013.
u 11:06

Dolaskom nove uprave u NK Posušje vraćena nada za povratak u viši rang

Nogometni klub iz Posušja nekada je igrao u Premijer ligi BiH. Ipak, lokalna zajednica se umorila, nije bilo novca, natjecanje u najvišoj razini u BiH sada je samo lijepo sjećanje. Danas je ovaj klub u 2. ligi Federacije jug. Ni tu stvari nisu izgledale dobro dok nije došla nova uprava kluba. Dolaskom novih ljudi na čelu kluba, tim je ostvario veliki niz bez poraza, financijsko stanje se počelo popravljati, planiraju se novi projekti.

Pozitivne promjene

- Uprava je preuzela klub tijekom jesenjeg dijela natjecanja. Samim dolaskom nove uprave postignut je pozitivan učinak. Ove sezone namjeravamo stabilizirati klub, na proljeće mislimo dovesti nekoliko igrača koji nam trebaju, a od sljedeće sezone treba krenuti još ozbiljnije. Ovdje naglašavam da su svi igrači iz Posušja. Za natjecanje u ovome rangu potreban je proračun od 100.000 maraka, što nije malo, govori nam predsjednik NK Posušje Dario Sesar. Što se tiče proračuna kluba, općina i županija sudjeluju u proračunu kluba s 40 posto. Za ostatak se mora snaći nova uprava kluba. - Ostali dio su sponzori i donacije od gospodarstva. Dobili smo i generalnog sponzora kluba koji će biti uskoro objavljen. Meni je osobno žao što taj generalni sponzor nije iz općine Posušje, gdje imamo za njega kapaciteta, već jedan gospodarstvenik iz druge općine, ali nitko se nije odazvao tom pozivu iz Posušja. Na kraju bitno je da ga imamo u ovoj teškoj gospodarskoj krizi i ja ovim putem zahvaljujem svim sponzorima kluba - ističe Sesar. Iako klub igra u nižoj, ligi na svakoj utakmici je minimalno 500 navijača. S tim podatkom ne mogu se pohvaliti ni neki premijerligaši. Ovo je samo još jedan pokazatelj koliko Posušaci drže do svog kluba. - Nogomet u Posušju ima tradiciju i svoju vjernu publiku. Bez obzira u kojem se rangu natječemo, klub prati oko 500 navijača na domaćim utakmicama. Ovdje spominjem i navijačku skupinu Poskoke, kojoj sam i ja jedan od osnivača, koja vjerno prati svoj klub na bilo koji način - naglašava novi predsjednik NK Posušje. Važan dio priče oko NK Posušja je mladi pogon ovoga kluba. Na travnjaku stadiona koji vidite na slikama su igrali i neki od hrvatskih reprezentativaca, a veći broj igrača završi u Hajduku, Dinamu, Lokomotivi, ali i europskim ligama. Klub ima korist od svakog takvog angažmana jer dobiva novac od transfera. Nekada to nije novac nego neki drugi aranžman. Tako su npr. od Širokog Brijega dobili dio umjetnog travnjaka jer su neki igrači iz Posušja prešli u spomenutog hercegovačkog premijerligaša.

Treninzi za 200 djece

- Omladinski pogon je temelj ovog kluba. U klubu trenira više od 200 djece u šest igračkih kategorija. Ovdje imamo dobru suradnju s Hajdukom gdje nekoliko naše djece ide trenirati s Hajdukovom školom nogometa. Imamo dobru suradnju i s drugim klubovima. Jedan dio naše djece sad igra i u Hajduku, Zagrebu, Lokomotivi, Širokom… - ističu naši sugovornici. Trenutačni prioritet je nastavak izgradnje infrastrukture kluba. - Trenutačno, meni osobno najveći motiv u klubu je nastavak izgradnje infrastrukture stadiona. Posebno završetak drugog dijela pomoćnog igrališta tj. postavljanje umjetne trave. Taj projekt zahtjeva financijska sredstva od oko 150.000 KM, ali evo ja osobno i moji suradnici ulažemo sve svoje kapacitete da taj projekt završimo - zaključuje predsjednik kluba Sesar. Za očekivati je kako će ovaj klub uskoro igrati barem 1. ligu Federacije. Potencijala za to svakako ima u Posušju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije