odbojka

Seniorke će voditi Stevan Ljubičić, a juniorke Natmir Buljubašić

30.03.2020.
u 23:30

Prema kalendaru natjecanja pred odbojkašima, a posebice odbojkašicama, su bogato proljeće i ljeto. Imajući na umu predstojeće obveze Odbojkaški savez imenovao je nove izbornike juniorske i seniorske reprezentacije BiH. Seniorke će u idućem razdoblju voditi srbijanski stručnjak Stevan Ljubičić, trenutačno trener Dinama iz Bukurešta, a juniorke Natmir Buljubašić, trener premijerligaša Smeča iz Lukavca.

Iskusni stručnjaci

Ljubičić će na kormilu ženske bh. vrste naslijediti Gorana Nešića, također srbijanskog stručnjaka. Valja reći da je iza ovoga 40-godišnjaka bogato trenersko iskustvo u vođenju jakih ženskih i muških klubova u Srbiji. Trenutačno radi u Rumunjskoj, s čijim klubovima je imao također uspjeha. Natmir Buljubašić trener je Lukavca koji je posljednje dvije sezone stabilan premijerligaš. Do izvanrednih okolnosti zbog koronavirusa, koji je, kao i u drugim sportovima, ugasio natjecanja, kalendar je bio jasan. Djevojke su prvi put trebale igrati CEV Srebrnu europsku ligu. Reprezentacija BiH je u skupini A s reprezentacijama Slovenije i Estonije, dok su u skupini B Grčka, Portugal i Latvija.

Kvalifikacije za EP

Natjecanje koje se igra po sustavu domaćih i gostujućih utakmica treba početi 23. svibnja, a završnica u lipnju. Prvu utakmicu BiH treba igrati 23. svibnja u gostima, protiv Slovenije. Nakon skraćene ljetne stanke već polovinom kolovoza u planu su kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2021. BiH je u skupini F s reprezentacijama Slovenije, Češke i Latvije. Istodobno kada i odbojkašice, 15. kolovoza kvalifikacije za Europsko prvenstvo trebali bi početi i odbojkaši. Muška vrsta je u C skupini s reprezentacijama Turske, Sjeverne Makedonije i Danske. I to nije sve, BiH i Hrvatska domaćini su Europskog juniorskog prvenstva za odbojkašice. Prema kalendaru, natjecanje će početi 22. kolovoza, a igrat će se u Zenici i Osijeku. Pripreme za domaćinstvo u poodmakloj su fazi. Čak je u tu svrhu osiguran i novac – 591.000 KM, što je u odbojci pravi presedan. Toliko reprezentativnih utakmica u europskoj konkurenciji reprezentacije BiH nisu odigrale ukupno u posljednjih deset godina kao što trebaju ovoga proljeća i ljeta. Međutim, ta prekretnica je u pitanju zbog viših sila. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije