Reporteri bez granica:

Šeik Al Khalifa ne može biti predsjednik FIFA-e

Fifa
Reuters
26.02.2016.
u 12:39

Reporteri bez granica, međunarodna nevladina organizacija za zaštitu novinara, oglasila se povodom današnjih izbora za predsjednika Svjetske nogometne asocijacije (FIFA), istaknuvši kako se protive mogućem izboru šeika Salmana Bin Ibrahima Al Khalife, predsjednika Azijske nogometne federacije.

- Šeik Al Khalifa, kao član kraljevske obitelji, predstavnik je vlasti koja godinama vrši pritisak na novinare koji im upute kritike. Najmanje 14 novinara je još uvijek zatvoreno u Bahreinu, isključivo jer su radili svoj posao. Njegova kandidatura očigledan je pokušaj Bahreina da iskoristi sport da bi napravili ljepšu sliku o kraljevstvu - navode Reporteri bez granica.

Glavni Al Khalifin protukandidat za pobjedu na današnjim izborima u Zurichu (Švicarska) je Gianni Infantino, glavnom tajniku Europske nogometne asocijacije (UEFA). Osim njih, u predsjedničkoj trci natjecat će se i jordanski princ Ali, Francuz Jerome Champagne i Južnoafrikanac Tokyo Sexwale.

Predsjednika FIFA-e birat će predsjednici 207 nacionalnih članica, jer zbog suspenzija saveza pravo glasa neće imati nogometni čelnici Indonezije i Kuvajta. Izbori će biti održani danas od 15 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije