Izbornik reprezentacije BiH

Savo Milošević: Ovo je utakmica koja se dešava jednom u životu, motiv bi trebao biti na najvišem nivou

18.03.2024.
u 15:42

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević je uoči utakmice doigravanja za odlazak na Euro protiv Ukrajine istaknuo da je sve prošlo fenomenalno te da je sretan što nema ozljeda.


Zadovoljan je Milošević uvjetima koje ima trenutno te je istaknuo da probleme sa ozljedama imaju Nemanja Bilbija i Kenan Pirić, no da će sve biti dobro.

"Sve je zaista fenomenalno, ovaj strah koji smo imali oko ozljeda, sad kad saberemo sve moramo biti zadovoljni, jedino je Bilbija došao sa manjom ozljedom, no to ćemo sanirati. Kenan Pirić ima udarac, ali to će biti OK, on je trenutno u putu, stiže tako da što se ozljeda tiče osim Adriana Leona Barišića, svi ostali su hvala Bogu dobro tako da je to najbitnija stvar i najveći razlog za raspoloženje. O hrani ne bih mnogo u hotelu, nije poželjno, ali uglavnom smo zadovoljni", rekao je Milošević te otkrio gdje vidi našu šansu:

"Vidim našu šansu u taktičkoj disciplini i prekidima. Mislim da možemo biti u prednosti, neću ponavljati domaći teren pošto mi to stalno zamjerate, ali on je sigurno naša prednost".

Istaknuo je također i da je ovo veoma bitna utakmica za svakog igrača, ona koja se dešava jednom u životu jer je plasman na Euro velika stvar.

"Ovo je najbitnija utakmica za Džeku, on ima 38. godina i odlazak na veliko natjecanje je velika stvar. On i Pjanić nisu bili na Euru, ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu, motiv bi trebao biti na najvišem mogućem nivou. Ja sam apsolutno siguran iz razgovora s njima da dolaze s ogromnom željom. Važnost i težina utakmice, da o njoj ćemo pričati, ona neće biti laka zbog pritiska i kvaliteta protivnika, ali to je sve moguće prevazići. Ja sam puno pričao o prethodnim utakmicama gdje sam inzistirao da zaslužimo neke stvari, možda dijelom jesmo, a dijelom nismo. To će nam se vratiti ovdje, moramo biti spremni na sve što je ova ekipa propustila u prethodne dvije utakmice. Ako želimo dobar rezultat, morat ćemo ovdje platiti, a to podrazumijeva ogromnu žrtvu", dodao je izbornik Milošević i nastavio dalje:

"Potpuno kristalno jasno je što trebamo raditio, mi treneri odnosno izbornici kukamo na nedostatak vremena, ali za ovo što smo spremili nam i ne treba više vremena. Treba nam taktička disciplina, ali jasno je što hoćemo i na koji način da to uradimo".

Podsjetimo, utakmica Bosna i Hercegovina - Ukrajina se igra 21. ožujka u Zenici na stadionu Bilino polje sa početkom u 20:45 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije