Humanitarni susret

Sav prihod od utakmice u korist oboljele Ane Rite Puljić

košarka
23.09.2017.
u 08:00

Košarkaši Širokog večeras će na Pecari s početkom u 19 sati odigrati humanitarnu utakmicu, gdje će sav prihod ići u korist liječenja oboljele Ane Rite Puljić.

Potrebna je pomoć

Djevojčici su potrebna velika novčana sredstva u korist liječenja od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije koja, nažalost, zahvaća i pluća. Ona sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj, ali cijena jedne injekcije je 100.000 eura. A treba ih primiti godišnje bar pet. Pored toga, susret će imati i memorijalni karakter u spomen na pokojne Vinka Soptu Kiku, Vitomira Buntića, Jozu Soptu u Stanka Jelčića, košarkaše, djelatnike kluba i trenera iz prvog naraštaja širokobriješkog kluba. Po cijeni od 5 KM gledatelji će moći pogledati mladu momčad Širokog koja je prošla pretkvalifikaciji turnir za Drugu ABA ligu i izborila kvalifikacijski turnir koji će se od 27. do 29. rujna igrati u Laktašima. Uprava, stručni stožer i igrači svjesni su uspjeha kojega je mlada momčad postigla na pretkvalifikacijskom turniru, te žele dati sve od sebe kako bi u konkurenciji Primorske iz Kopra, Vršca i Sutjeske iz Nikšića kroz kvalifikacije izborili Drugu ABA ligu. Predsjednik kluba Igor Jelčić napomenuo je kako je klub uspio riješiti problem dugovanja, te mu u ovoj sezoni predstoje i druge zadaće na igračkom planu.

- Moramo omogućiti našoj mladoj momčadi normalan rad i napredak i da se klub vrati gdje je dvanaest godina i bio, u prvu regionalnu ABA ligu, kazao je Igor Jelčić, a o predstojećem turniru i prvenstvu Bosne i Hercegovine dodao:

- Idemo u Laktaše, kao i na svaku drugu utakmicu, pobijediti. Ako ne uspijemo, protivnicima ćemo čestitati. U prvenstvu Bosne i Hercegovine, koje će biti kao nikad jako, cilj nam je osvojiti jedno od prva tri mjesta koja donose ABA ligu, zaključio je Jelčić.

Trener momčadi Mladen Vušković napomenuo je kako su njegovi momci na pretkvalifikacijskom turniru iznenadili Slobodu i Mladost koji su se pojačali sa sedam, osam novih igrača, te istaknuo:

- Mi smo na pretkvalifikacijskom turniru iznenadili. Znam da na kvalifikacijski turnir idemo kao autsajderi. Ali, dat ćemo sto dvadeset posto svojih mogućnosti kako bismo izborili Drugu ABA ligu. U sastavu nemamo izrazitog individualca te ćemo timskom igrom pokušati ostvariti naš cilj, istaknuo je Mladen Vušković.

Uvjereni u uspjeh

S ovakvim razmišljanjima složila se visoka centarska pozicija Širokog, kapetan Ivan Karačić, Dario Drežnjak i Markus Lončar. Oni su uvjereni kako će dati sve od sebe kako bi se cilj i ostvario. Kapetan momčadi Karačić je još dodao kako vjeruje u sebe i svoje igrače na putu do ostvarenja takovog cilja, ako ne na kvalifikacijskom turniru u Laktašima, onda kroz prvenstvo Bosne i Hercegovine. U svakom slučaju, Široki čeka težak posao.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije