Prijateljski susret

Sarajlija Vladimir Petković vodi Švicarsku protiv BiH

Football - Republic of Ireland v Bosnia  Herzegovina - UEFA Euro 2016 Qualifying Play-Off Second Leg - Aviva Stadium, Dublin, Republic of Ireland - 16/11/15 Republic of Ireland's Robbie Brady and Bosnia  Herzegovina's Edin Visca Reuters / Cathal McNaughto
03.12.2015.
u 07:00

Prijateljski susreti nude kakvu-takvu zaradu za NS BiH koji je ostao bez milijunske nagrade jer se BiH nije plasirala na EP

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine u ožujku 2016. godine gotovo će sigurno igrati prijateljsku utakmicu s Švicarskom, čiji je izbornik Sarajlija i uspješni trener Vladimir Petković.

Utakmica u Švicarskoj

Točan datum odigravanja utakmice u ožujku odredit će u idućim danima Nogometni savez Švicarske, a jasno je i kako će se susret igrati u Švicarskoj. Ugovor o odigravanju susreta trebao bi uskoro biti i potpisan jer su ponuđenim uvjetima zadovoljni i u Nogometnom savezu BiH.

Na sastanku čelnika nacionalnih saveza jugoistočne Europe održanom prošlog tjedna u Budvi ponudu za odigravanjem test-susreta reprezentaciji BiH uputili su Crna Gora i Makedonija. Međutim, pozive iz Podgorice i Skoplja u Nogometnog saveza BiH "stavili su na čekanje". Konkretnije, izvjesno je kako se s Makedonijom i Crnom Gorom, barem u ožujku i lipnju u FIFA-inu terminu za odigravanje prijateljskih utakmica, BiH neće sastati.

U lipnju su u roku od sedam dana dva termina za prijateljske susrete, te bi, kako sada stvari stoje, BiH na poziv Vahida Halilhodžića, izbornika Japana, u tom razdoblju mogla biti sudionici "Kirin kupa" u Zemlji Izlazećeg Sunca.

Nude se Kina i J. Koreja

Isto tako, postoje i ponude za odigravanje susreta u Južnoj Koreji i Kini, koje su, takođe, financijski prihvatljive za Nogometni savez BiH. No, u Savezu sa sjedištem u Sarajevu nadaju se i kako će neke od jakih europskih reprezentacija, pripremajući se za nastup na Euru 2016., ponuditi BiH u lipnju da im "sparinguje", pa bi u tom slučaju izabranici izbornika Mehmeda Baždarevića imali provjere na svom kontinentu. Inače, u izostanku plasmana na Europsko prvenstvo, nove prijateljske utakmice nude kakvu-takvu zaradu Savezu koji je ostao bez milijunske nagrade jer se BiH nije plasirala na EP u Francuskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije