košarka

Sarajevska Bosna ponovno u novim-starim problemima

24.07.2018.
u 08:09

Pripreme za novu košarkašku sezonu u Bosni i Hercegovini u gotovo svim klubovima počinju sredinom kolovoza. Do tada se prave igračke križaljke i sukladno proračunu razmišlja o novoj sezoni i ambicijama koje bi se mogle ostvariti. Temeljen toga sastavlja se i igračka križaljka i prave planovi. Igokea, klub iz Laktaša kojem je Zrinjski prošle sezone preoteo naslov i prekinuo petogodišnju dominaciju, najprije je ostala bez nekoliko igrača, a nakon toga s novim trenerom Nenadom Trajkovićem započela slaganje momčadi.

Došli Lešić i Gavin

Prije nekoliko dana s Aleksandrovčanima jednogodišnji ugovor potpisao je iskusni centar Sava Lešić koji je jedno vrijeme igrao za beogradske klubove Crvenu zvezdu i Partizan. Ubrzo poslije uprava Igokee potpisala je ugovor s američkim braničem Jimmyjem Gavinom koji u Laktaše dolazi iz ruskog Spartaka. Drugi bosanskohercegovački klub koji je godinama igrao važnu ulogu u bh. košarci, sarajevska Bosna, našla se u novim-starim problemima. Nedavno ustoličeni predsjednik Harun Mahmutović dao je ostavku i situacija u tom klubu ponavlja se kao i prethodnih godina kada su financijski problemi bitno odredili sudbinu i ambicije tog sarajevskog kluba.

Problemi izašli na vidjelo

I prošle sezone, u njezinoj samoj završnici problemi su izašli na vidjelo i neki igrači su napustili klub, a neki bili pred samim, kao na primjer, Draško Knežević i Maksim Šturanović. Pored njih Bosnu napuštaju još neki igrači i studenti su vrlo blizu odustajanju od Druge regionalne ABA lige koju su izborili osvojivši treće mjesto u prvenstvu Bosne i Hercegovine. Da nije ostalih problema u sarajevskom klubu, nesudjelovanje u tom natjecanju nije ništa strašno jer i neki hrvatski klubovi Šibenik i Škrljevo odustali su od nastupa u 2. ABA ligi, tako da za njezino drugo izdanje ne vlada osobito zanimanje. Košarkaški klub iz Širokog Brijega, koji je godinama igrao u najjačoj regionalnoj košarkaškoj ligi, zainteresiran je takvo natjecanje, no, nakon nedavne Skupštine ABA lige održane u Beogradu ništa bitno nije rečeno o sudbini tog drugog po snazi regionalnog košarkaškoga natjecanja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije