Premijer liga BiH

Sarajevo zasluženo pobijedilo drastično oslabljeni Široki Brijeg

17.10.2020.
u 21:13

Trinaest-četrnaest gostujućih igrača izostalo s utakmice zbor Covida-19, nekoliko njih obolilo je u hotelu gdje je ekipa odsjela

U susretu 11. kola Premijer lige BiH Sarajevo je ostvarilo pobjedu nad desetkovanom momčadi Širokog Brijega (2:0).

Gosti su na stadion u glavnom gradu BiH stigli sa ukupno 13 igrača u kadru. Bilo je čak upitno hoće li se utakmica odigrati, no na kraju je odlučeno da lopta krene s centra na stadionu Koševo u 19:05 sati.

Širokobriježani bi svakako imali mnogo više toga za reći da su bili bar djelomično kompletiraniji, a ovako je bordo tim nastavio pobjednički niz te se osamio na vrhu ljestvice sa 26 bodova uz omjer od osam pobjeda i dva remija.

U 39. minuti Haris Handžić zatresao je mrežu Širokog poslije ubačaja Velkoskog iz kuta i to je ujedno bio rezultat prvog dijela meča.

Sve dileme oko pobjednika otklonio je Rahmanović deset minuta prije kraja. Uz malo sreće je došao u situaciju jedan na jedan i Zlomislić tu nije imao previše šansi.

Sarajevo narednog vikenda dočekuje Krupu i ima dobru priliku da nastavi nizati pobjede, dok će Široki Brijeg na još jedno gostovanje, u Tuzlu kod Tuzla Cityja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije