Posrnuli u Moldaviji

Sarajevo primilo pogodak s centra, ali ipak zadržalo izglede za prolazak dalje

01.07.2017.
u 09:00

Sarajevo je izgubilo u gostima kod Zarije u prvom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu. Bordo klub je od Zarije poražen s 2:1, što svakako ne može zadovoljiti navijače Sarajeva koji su vjerovali u dobar rezultat u Moldaviji.

Zaslužili remi

Nakon utakmice u prostorijama stadiona Zimbru u Kišnjevu održana je konferencija za medije na kojoj je moldavskim novinarima na pitanja odgovarao trener FK Sarajevo Mehmed Janjoš.

- Utakmicu možemo podijeliti u dva poluvremena. U prvom je domaćin postigao dva pogotka i imali su sjajan posjed lopte, a mi nismo pronašli rješenje za to. U nastavku smo izvršili dvije izmjene, izašli smo visoko na polje protivnika i mislim da je Sarajevo na kraju zaslužilo neriješen rezultat, kazao je Mehmed Janjoš, koji je kratko prokomentirao i gol kojeg je golman Bojan Pavlović primio s centra igrališta.

- Ne volim što smo ga mi primili, ali bio je velemajstorski. Prvo poluvrijeme je završeno, hvala domaćinu na korektnosti, a za sedam dana slijedi uzvrat. Bit će nam teško u Sarajevu. Ne očekujemo laganu utakmicu jer sam rekao da su ovo dvije podjednake momčadi po kvaliteti. Ali, mislim da imamo velike šanse proći u drugo pretkolo. Momčad protiv koje smo igrali je vrlo iskusna, koristi svaku šansu i vidjeli ste kako su postigli gol. Sarajevo ima veću tradiciju, no to treba pokazati na terenu.

Na pitanje bi li eventualno ispadanje za Sarajevo značilo razočarenje, Janjoš je odgovorio:

- Hoće sigurno, ali u nogometu su uvijek moguća tri rezultata. Mi ćemo uzvratiti gostoprimstvo, ali ćemo sve učiniti na terenu da prođemo dalje, istaknuo je i još jednom pohvalio strijelca pogotka s centra.

Veliko umijeće

- Rekao sam već kako je fenomenalan. Naš vratar je pogriješio, ali igrač kada s 50 metara podigne glavu i pogodi, pa i da je šutirao na prazan pogodak, to je umijeće - divio se Janjoš.

Trener moldavskog tima, Vlad Goian, istaknuo je da su šanse pred revanš poptuno jednake.

Gioan je rekao kako je Sarajevo u potpunosti nadigralo Zariju, tako da je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom svog tima.

- U prvom poluvremenu igra je bila jednaka. Iskoristili smo svoje šanse, ali naš protivnik je imao dvije-tri dobre prilike. U drugom poluvremenu Sarajevo nas je u potpunosti nadigralo. Loše je što nismo imali kontrolu skoro 40 minuta. Branili smo se, a protivnik je stvorio mnogo šansi, rekao je Gioan, te je dodao:

- Na kraju, sretni smo zbog rezultata. Mogli smo igrati neriješeno ili izgubiti. U svakom slučaju ostvarili smo pobjedu i sve će biti odlučeno u revanšu. Moramo poraditi na kontroli lopte. Ova igra nam daje prednost. Zadovoljan sam rezultatom, ali igrom… Drugi put mora bolje.

Četrdesetšestogodišnji moldavski stručnjak istaknuo je da su šanse podjednake te da očekuje tešku utakmicu na Koševu.

- Smatram da su šanse podjednake. U nogometu se može svašta dogoditi. Jasno je da će Sarajevo igrati kod kuće i da će to biti teška utakmica. Ukoliko nam zabiju jedan gol, a mi njima ne zatresemo mrežu, oni idu dalje, rekao je trener moldavske momčadi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije