rukomet

Samovolja povjerenika natjecanja Dragomira Šaponje

29.12.2017.
u 10:00

Kada je nedavno rekonstruiran Rukometni savez BiH i utemeljen novi, u medijima je sve zvonilo od slatkih obećanja novih čelnika, koji su obećali transparentno poslovanje, “kresanje” dugova i novi smjer rada, osobito u ženskom rukometu. Od velikih riječi nije bilo ništa.

Finale Kupa nije odigrano

Očekivalo se da će se povesti računa o ženskom Kupu BiH, koji je prošle sezone doveden do finalnog turnira (u završnici su se našli Jedinstvo Atlas Relax, Grude, Ilidža i Krivaja), a onda uopće nije odigran, niti je proglašen pobjednik, što je neviđena sramota... Za kupsko je natjecanje zadužen Dragomir Šaponja, koji je za 22. prosinca zakazao izvlačenje parova četvrtfinala Kupa u Sportskoj dvorani u Prijedoru (odakle je i Šaponja). Poziv na izvlačenje dobili su predstavnici 8 muških i 8 ženskih klubova, ali su na izvlačenju bili tek predstavnici Konjuha iz Živinica i Garčanice (muški), te domaće Mire i Dubice (žene).

Ždrijeb nije ni obavljen

Poznato nam je kako su na ždrijebu bile i predstavnice Gruda Darijana Vukliš, te Mire Jelena Mutić. Predstavnik Borca (Banja Luka) javio je kako će malo kasniti, ali se Šaponji “žurilo”, pa kad je nakon sedam minuta stigao, sve je bilo gotovo. Jer, ždrijeba uopće nije ni bilo!? Šaponja je samo pročitao parove Kupa i objasnio kako je on ždrijeb Kupa obavio “tamo negdje”!

Parovi kod muških su: Vogošća PH – Borac MTEL, Zrinjski – Izviđač, Bosna C – Gračanica i Konjuh – Kakanj, dok bi u ženskoj konkurenciji snage trebali odmjeriti: Dubica – Mira, Grude – Krivaja, Jedinstvo – Goražde i Hadžići – Izviđač.

Prvi susreti igraju se (tek!) 11. travnja, uzvratni 25. travnja, pa se postavlja pitanje zašto se Šaponji toliko žurilo, da nije mogao sačekati sedam minuta predstavnika Borca. Sloga (Doboj) odustala je od kupa s objašnjenjem “kako ne želi sudjelovati u natjecanju koje vodi osumnjičeni za ratne zločine, Dragomir Šaponja”. Ali, za te optužbe nitko ne mari...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije