Neće mu biti lako

Samo jedan nogometaš Dinama nije potpisao smanjenje plaće

24.04.2020.
u 07:46

Nikad nam nije bilo drago kad jedan trener ode iz kluba, a dođe drugi, i onda odmah krenu kritike prema prethodniku, o pripremljenosti igrača, o treninzima, o taktici i koječemu.

U Dinamu u posljednje vrijeme toga nije bilo, uglavnom su svi treneri odlazili bez teških riječi, a oni koji su ih nasljeđivali više-manje zahvaljivali su svojim prethodnicima.

No, malo tko je tako lijepim riječima kao Igor Jovićević, novi trener Dinama, govorio o svom prethodniku Nenadu Bjelici. Teško da je i mogao drukčije s obzirom na rezultate koje je Bjelica s plavima ostvario.

Želi momčad na okupu

– S Bjelicom sam se čuo i nakon njegova odlaska. Poštujem ga, naša je suradnja bila fenomenalna. Pratio sam svaku njegovu utakmicu, analizirao igru i to jednim dijelom prenosio na svoje igrače u mladoj i drugoj momčadi – kazao je Jovićević pri potpisu ugovora.

Sad ima priliku uskočiti u tu vruću “trenirku” prve momčadi i pokušati nastaviti sa sjajnim rezultatima plavih. I sam će reći da želi pobjednički privesti ovo prvenstvo kraju i podariti ga Bjelici koji je plave ostavio na 18 bodova više od drugoplasirane Rijeke i da nije bilo korone već bi se prije Uskrsa slavio novi naslov prvaka.

Kako će igrati Jovićevićev Dinamo, tek ćemo vidjeti, hoće li on malo miješati kockice u momčadi na drukčiji način od svog prethodnika. Poželio je samo da mu momčad ostane na okupu. – To bi bilo dobro, da bude što više igrača koji su tu bili i pod vodstvom trenera Bjelice.

Pokušat ćemo nastaviti njegovim putem, ali na neki moj način, s nekim mojim idejama. Želja mu se, barem zasad ispunila, smanjenje plaća potpisali su svi igrači, još jedino nije Izet Hajrović kojem ugovor ističe na zimu. Zasad se zna da na ljeto, iako je i on imao ugovor do zime, slobodan postaje Mario Gavranović.

Posljednji je smanjenje plaće potpisao François Moubandje, tako da i on ostaje u Maksimiru iako ga Bjelica baš i nije previše koristio, može se vjerovati da će igrati više kod Jovićevića. Dakle, za završetak ove sezone, bude li toga uopće, Jovićević ima cijeli kadar.

Bjelica je bio sklon rotiranju momčadi, vjerujemo da će slično raditi i Jovićević kako bi igrači u novu sezonu ušli što spremniji, jer, bude li sve u redu, početak nove sezone je i ključan za Dinamo jer bi se tada trebale igrati kvalifikacije za Ligu prvaka.

A one su ovaj put posebno važne, zbog smanjenih prihoda Dinamo je smanjio plaće igračima i zaposlenicima, a prihodi od Uefe čine, uz transfere, glavni izvor prihoda.

Ne očekuje se da će ovog ljeta biti značajnijih transfera jer će tržište uglavom mirovati. A teško da bi sad Dinamo prodao svoje najskuplje igrače (Petković, Livaković, Oršić, Ademi) po znatno sniženim cijenama.

Velik i kvalitetan roster

Tako bi u sljedeću sezonu Jovićević mogao krenuti s kompletnom momčadi, a u tako velikom i kvalitetnom rosteru mjesta bi mogli, pa i s više minuta, dobiti mladi igrači koje je i sam trenirao u posljednje vrijeme. Morat će tu jako dobro balansirati, velike su kvalitete pokazali već i u prvoj momčadi igrači kao Gvardiol, Marin, Đira, tu je Krizmanić, Šutalo, Franjić, Julardžija, Šipoš, Jurišić, Janković... puno velikih talenata koji će jednog dana biti i nositelji igre, a nimalo stari nisu već etablirani Moro, Ivanušec, Majer, Kulenović. K tome, Dinamo je doveo i još mladih igrača u prošlom prijelaznom roku (Burton, Godoy...) koje želi pretvoriti u igrače za prvu momčad.

Stoga, Jovićeviću neće biti lako, od njega će se tražiti rezultat, a i afirmacija mladih čijom prodajom, uz Uefine nagrade, klub živi. Zasad ne očekujemo kod Jovićevića veće promjene u momčadi.

– Želim da u igri budemo prepoznatljivi, dominantni, da igramo na suparničkoj polovici, želim da smo agresivni kad izgubimo loptu, da se branimo imajući loptu... No, možeš kontrolirati igru i bez lopte, dati suparniku, recimo, 60 posto posjeda pa uz čvrsti, gusti blok svejedno možeš pobijediti – kazao je Jovićević, a to je na tragu onoga što je igrao i Bjelica, s time da je razlika igranje u HNL-u i u Europi.

Jovićevićeva mlada momčad imala je gard pobjednika, ti se dečki nisu bojali nikoga, ni velikih europskih imena kakva su Manchester City, Bayern, Liverpool, Chelsea..., vjerujemo da će Jovićević znati i od ovih iskusnijih igrači stvoriti 'fakine', momčad kakvu je imao vodeći plave klince.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije