SJETILI SE MANDŽE

'Samo ga je malo dijelilo od vječne slave, a onda se sudbina grubo našalila'

Foto: Igor Kralj/Reuters/Pixsell
1/3
01.05.2020.
u 17:46

'Mandžukić je u povijest SP-a ušao na pogrešna vrata', piše talijanski Sky i dodaje da se to 'događa i najboljima'

Mario Mandžukić ušao je u povijest kao igrač koji je prvi zabio autogol u finalu nogometnog SP-a. Hrvatski napadač je u 18. minuti dvoboja za zlato protiv Francuske zatresao vlastitu mrežu.

Vatreni su na kraju izgubili od trikolora s 2:4, a Mandžo se za svoju pogrešku iskupio golom u 69. minuti. Jedan pogodak postigao je i Perišić (28.), bilo je to za 1:1.

'Mandžukić je u povijest SP-a ušao na pogrešna vrata', piše talijanski Sky i dodaje da se to 'događa i najboljima'.

'Cijelu karijeru sanja kako podiže najvažniji pehar, a to se nije dogodilo zbog jednog laganog i nespretnog nehotičnog dodira. Dogodilo se to Mariju Mandžukiću, hrvatskom ratniku i vođi, u posljednjih 90 minuta koje su ga dijelile od vječne slave'.

'Mandžukić je u finalu bio žrtva grube šale sudbine, apsurdnog paradoksa, hrvatski ratnik je nastradao od svog glavnog oružja', ističe Sky.

'Mario se uvijek baca, žrtvuje i skače na loptu kako god opasna situacija bila i tako spašava svoje momčadi. U finalu SP-a upravo je takvim potezom zabio prvi gol i to svom vrataru. U 18. minuti skočio je visoko na loptu koja je išla u srce kaznenog prostora i nadvisio sve protivnike te odnio loptu glavom. Nažalost po njega i Hrvate, zabio je Subašiću i postao 12. strijelac autogola na tom SP-u, ali i prvi u povijesti koji ga je zabio u finalu'.

'Mandžukićevo moskovsko prokletstvo jedina je mrlja na njegovom besprijekornom putu na travnjacima i jedini slučaj za koji bi mogao poželjeti da nije pokazao svoju glasovitu darežljivost'.

'Mario Mandžukić je bez obzira što je bio strijelac povijesnog autogola, nakon finala napustio teren visoko uzdignute glave. Osim što je i na ovom meču odradio uobičajeno puno prljavog posla i bio požrtvovan kao i uvijek, uspio je i zabiti gol', završava Sky.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije