Široki Brijeg

Sablić: Ne smijemo u igru ući sa stavom “lako ćemo”

04.11.2017.
u 09:00

Pet uzastopnih pobjeda u prvenstvu, te još dvije u Kupu BiH lijepa su i blještava “niska”, ali ona će poprimiti tamne nijanse ako Sablićeva momčad ne osvoji nova tri boda na zeničkom Bilinu polju protiv Čelika.

Uhvatili dobar ritam

No, objektivno je Čelik slabija momčad od Širokoga Brijega, ali, bio je slabiji i proljetos u Ligi za ostanak, pa je u Zenici slavio 1:0 (strijelac je bio Regoje), dok je u uzvratu na Pecari bilo 1:1 (Sadiković ag. za Široki, Karić pogodak za Čelik). No, jesenas na Pecari Širokobriježani su “slistili” Zeničane 4:0 (Krstanović tri pogotka, Begonja jedan). Krstanovića više nema, otišao je u Lokomotivu, dok će Begonja vjerojatno početi utakmicu, iako isto mjesto “pokriva” i sve bolji Dane Kožul, nakon čijega je ulaska u igru protiv Zrinjskog Široki iz 0:1 stigao do pobjedničkih 2:1 i popeo se na vrh ljestvice:

- Uhvatili smo dobar ritam, pobjeđujemo, a ozračje u momčadi sve je bolje. Nema ozljeda ni kartona. Izvan stroja samo je Josip Ćorić, ali i on bi mogao biti spreman za Gošk, rekao nam je nakon treninga na Blatu dobro raspoloženi Luka Begonja.

Čelik jak kod kuće

Trener Širokog Brijega Goran Sablić je pak za medije izjavio da se nada kako će Široki u Zenici nastaviti dobrim igrama i pobjedama: - Po stanju na ljestvici, kvaliteti momčadi i pojedinaca mi smo ispred Čelika, pa smo objektivno favoriti. Utakmicu čekamo s maksimalnom ozbiljnošću. Znamo kako Čelik ima 10 bodova koje je sve osvojio pred svojim pristašama. To uvažavamo i zbog toga ne smijemo u igru ući opušteni s “lako ćemo”...

Slično misli i sve bolji Luka Menalo, uz Dejana Čabraju najbolji strijelac Širokoga Brijega, ali i (po)najbolji igrač:

- Čelik je jak na domaćem terenu, moramo dati sve od sebe za pobjedu! Sastav trener Goran Sablić u pravilu ne “diktira” novinarima, ali ne vjerujemo kako će išta mijenjati u početnoj jedanaestorici u odnosu na dvije posljednje utakmice protiv Slobode i Zrinjskog. Dakle: Bilobrk, Ćorluka, Bralić, Barišić, Marković, Begonja (Kožul), Matić, Lončar, Ćorić, Čabraja, Menalo.

Minutažu protiv Zrinjskog uz Kožula dobili su još Baraban i Ivanković, pa je možda dobiju i na Bilinu polju. A tu su još: Zlomislić, Milićević, Baša, Marić, Grubišić, Vukoja, Jurić... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije