uspješan debi Budimira

S Mallorcom Ante “plovi” prema La Ligi 1

18.01.2019.
u 10:49

Jučer smo pisali o Žepčaku Anti Budimiru, koji se našao u središtu pozornosti javnosti nakon što su se mediji raspisali o njegovu prelasku iz talijanskog Crotonea na posudbu u španjolsku Mallorcu.

Velik proračun

Oba spomenuta kluba igraju u drugim natjecateljskim razredima (Crotone u Serie B, Mallorca u LaLiga 2), a oba su donedavno bili prvoligaši. Razlika je značajna ako zavirimo u proračune ovih klubova. Siromašni kalabrijski Crotone je, zahvaljujući najviše baš Anti Budimiru, prije dvije godine prvi put u svojoj povijesti ušao u Serie A, dok Mallorca raspolaže sa znatno “širom” bogatijom blagajnom:

- Nakon ulaska u Serie A i “prilagodbe”, rezultati su bili takvi da smo u završnici sezone dobro stajali na ljestvici. Igrao sam dobro, bio standardan, zabijao... Ali nekoliko kola prije kraja sam se iznenada ozlijedio. Neću reći da je to razlog što je Crotone ispao, ali sam bio bespomoćan što ne mogu pomoći - javio nam je Ante jučer, nakon što smo ga u srijedu uzalud zvali na telefon, ali odgovora nije bilo:

- Uh, srijeda mi je bila naporna i sadržajna. Stigao sam u Mallorcu, potpisao ugovor. I odmah po dolasku zaigrao za novi klub, bez ijednog treninga i upoznavanja sa suigračima, na prijateljskoj utakmici protiv bundesligaša Koelna, koji je prvenstvenu stanku u Njemačkoj iskoristio za pripreme u Španjolskoj. Odigrao sam 20-ak minuta. Slavili smo 1:0...

Zahtjevna liga

- Sigurno ste zabili taj jedini pogodak...?

- Ne, nisam. Ali u 72. minuti bio sam dodavač suigraču (pogodak je zabio Fran Gamez). Nadam se kako će uskoro biti i golova. Mallorca ima jasan cilj: ulazak u La Ligu 1. Trudit ću se pomoći, zabiti koji pogodak. Samo da budem zdrav... Liga je jaka i zahtjevna, broji 22 kluba. Dva najbolja kluba ulaze izravno. Četiri sljedeća igrat će kvalifikacije, a najbolji od njih izborit će nastup u najvišem stupnju nogometa u Španjolskoj. Trenutačno, nakon 21. kola Mallorka je osma s 33 boda, koliko ima i Cadiz, a ispred su još Osasuna (35), Deportivo i Alcoron (36), Malaga i Albacete (39) i Granada (40). Sve se može dostići. Momčad je kvalitetna, tek ću je upoznati. Baš sam se vratio s prvog treninga. Trener je mlad, ali iskusan, zove se Vinsente Moreno. Prije je s puno uspjeha trenirao Osasunu.

Ante Budimir objasnio je kako bi uspjeh Mallorce i njemu puno značio:

- Uđe li u viši stupanj, meni je to prigoda za napredak...

Pitali smo Antu je li u kontaktima s izbornikom reprezentacije BiH Robertom Prosinečkim i očekuje li njegov poziv:

- Takve priče gode uhu, ali nikakvih kontakata nije bilo. Prvi put čujem o tomu. Vidjet ćemo, samo da budem zdrav....•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije