Košarka

Rusi se poigrali s bh. košarkašima

košarka
02.09.2016.
u 10:00

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine katastrofalno loše otvorila je kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2017. godine. U prvom susretu skupine C Rusija je na svom parketu u Permu s visokih 83:54 pobijedila izabranike Damira Mulaomerovića. Igrajući bez bolesnog Mirze Teletovića, poraz od Rusa je očekivan, ali izražen s 29 poena prednosti, malo je tko očekivao. Prognoze uoči odlaska u Rusiju poprilično bile su optimistične, a istina, tako je i izgledalo i na koncu prvoga poluvremena kada su bosanskohercegovački košarkaši vodili s poenom prednosti. Međutim, u drugom poluvremenu potpuno drugačija slika na parketu, kao da je Damir Mulaomerović izveo drugi sastav.

Rusi predvođeni Kulaginom i Mozgovom punili su koš gostiju. Prednost je rasla iz minute u minutu i na koncu je iznosila 29 poena. Visok poraz od Rusije gotovo je odredio nemogućnost Bosne i Hercegovine za osvajanje prvoga mjesta u skupini koje izravno donosi plasman na Europsko prvenstvo. Osim u skoku, gdje su imali tri više od domaćina, u svim ostalim segmentima igre Rusija je bila bolja i dominantnija. Devetnaest izgubljenih lopti, svega pet asistencija u odnosu na 23 domaćina, trinaest promašenih slobodnih bacanja nasuprot trinaest koje su pogodili Rusi, i to bez promašaja, sve su to iskazani parametri koji su u konačnici donijeli i visoku pobjedu Rusije. U sastavu Bosne i Hercegovine u prvom poluvremenu solidno su odigrali Nurkić, Musa i Milošević, a u nastavku svi su odjedanput stali i potpuno se predali. Bosna i Hercegovina sljedeći susret igra sutra u Sarajevu protiv Švedske u utakmici gdje im se pobjeda nameće kao imperativ. U svim prvim susretima kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. postignuti su očekivani rezultati, a u svom debiju za nastup na europskoj smotri Kosovo je s visokih 113:68 poraženo u Ljubljani od Slovenije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije