Dodatne kvalifikacije

Rukometaši BiH ostali bez SP-a

SARAJEVO, 15. juna (FENA) - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati na svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.  Foto FENA /Almir Razic
17.06.2016.
u 08:00

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.

U uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rukometaši BiH su u dvorani “Mirza Delibašić” - KSC Skenderija remizirali sa Švedskom 27:27 (na poluvremenu je rezultat bio 14:16).

Popravili dojam, ali...

Favorizirana reprezentacija Švedske nastup na Svjetskom prvenstvu osigurala je praktično već nakon prvog susreta u kojem je prije tri dana na domaćem terenu slavila uvjerljivim rezultatom 27:19.

Izabrnici izbornika Dragana Markovića u uzvratu su donekle popravili slab dojam iz prvog susreta i dostojno se oprostili od ovog ciklusa kvalifikacija za novo veliko natjecanje.

Šveđani su bolje otvorili susret, poveli su rezultatom 3:0, 4:1, a bh. rukometaši konsolidirali su redove i sredinom prvog dijela igre uspjeli uhvatiti priključak, a u 21. minuti preko Terzića doći i do prvog vodstva. Šveđani su ipak na odmor otišli s dva gola prednosti.

Do sredine drugog poluvremena bh. rukometaši su stizali minimalnu prednost Šveđana, a zatim prešli u vodstvo, koje je u dva navrata iznosilo po dva gola. Gosti su oba puta uspjeli anulirati prednost.

Četvrte dodatne kvalifikacije

U posljednjoj minuti pogotkom Malinovića BiH je došla do svog novog vodstva, ali su Šveđani ponovo uzvratili za konačnih 27:27.

Reprezentaciji BiH to je bio četvrti nastup u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i treća eliminacija. U dodatnim kvalifikacijama za svjetsku smotru bh. tim je 2009. godine zaustavljen od Mađarske, a četiri godine kasnije za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj poražen je od reprezentacije Njemačke.

Jedini uspješan nastup u dodatnim kvalifikacijama bh. rukometaši su ostvarili u lipnju 2014. godine kada su eliminirali reprezentaciju Islanda, izborivši sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2015. godine, što je do sada jedini nastup u završnici velikih natjecanja. Još prije ove utakmice izbornik Marković je najavio povlačenje s klupe bh. rukometne vrste.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije