NOVI IGRAČ JUVENTUS

Ronaldo predstavljen: Još sam mlad, došao sam ispisati povijest

Foto: Reuters/Pixsell
1/4
16.07.2018.
u 20:39

- Znam da je to cilj. Borit ćemo se za Ligu prvaka i scudetto, kao i sve druge trofeje.

Cristiano Ronaldo i službeno je predstavljen kao novi igrač Juventusa! Posljednja formalnost, liječnički pregled, Portugalac je prošao očekivano uspješno pa je na snagu stupio četverogodišnji ugovor težak 120 milijuna eura (30 milijuna godišnje). Inače, ugovor je nova Juventusova zvijezda potpisala još prije tri dana, na petak 13., ali se čekalo taj liječnički kako bi potpis postao važeći, piše Goal. 

Prvo pitanje na predstavljanju bilo je da objasni zašto je odabrao baš Juventus.

- Jako sam dobro razmislio i donio tu odluku. A prijatelji i suigrači su mi još i ranije govorili da bi mi taj klub odgovarao. Tako da je odluka, s obzirom na veličinu i snagu kluba, zapravo bila lagana.

- Uživam u nogometu, još uvijek sam dosta mlad i volim izazove - od Sportinga, preko Manchester Uniteda i Reala do Juventusa sad. Nije ovo karijera, ovo je san. Kad sam počeo, nisam mogao ni sanjati  da ću osvojiti toliko trofeja.

Posvetio je poneku riječ i sad već bivšem klubu Realu.

- Nisam tužan što napuštam Real. I uz svo poštovanje drugim igračima, oni u ovim godinama idu u Katar ili Kinu, ja sam zahvalan što mi je Juventus dopustio da dođem u tako veliki klub.

A onda se Cristiano okrenuo sadašnjosti, Juventusu.

- Želim s Juventusom ispisati povijest. Volim izazove i nadam se da će sve proći jako dobro.

- Znam da će biti teško i taktički obojano, ali kroz cijelu sam karijeru imao teške izazove. Ne volim sjediti i gledati na svoje dosadašnje uspjehe, želim ići naprijed i ostvariti nove uspjehe. Vjerujem u svoje mogućnosti, u suigrače i uvjeren sam da će biti vrlo uspješno.

Juventus lovi Ligu prvaka već više od 20 godina, Cristiano je jamac da će biti i te kako u igri.

- Znam da je to cilj. Borit ćemo se za Ligu prvaka i scudetto, kao i sve druge trofeje. Nadam se da ću biti srećonoša Juventusu.

Prisjetili su se predstavnici sedme sile njegovih izjava nakon finala Lige prvaka. Je li već tada odlučio da odlazi u Torino?

- Nisam u tom trenutku odlučio ići u Juventus. Ali hvala predsjedniku i vodstvu kluba što su ovo odradili. U dobrom sam stanju, fizički, emocionalno i mentalno i ponosan što sam ovdje. Želim pokazati svima da sam drugačiji od drugih igrača, da mi karijera nije gotova u ovim mojim godinama.

Pitali su ga i je li Juventusova ponuda bila jedina.

- Je, jedina... - poručio je prilično sarkastično Cristiano.

- Ne razmišljam o Zlatnoj lopti. Naravno da je želim i da želim biti najbolji, ali vidjet ćemo. Želim biti primjer, ne samo kao nogometaš nego i kao čovjek. Želim raditi naporno, pomoći mladima. Neću se promijeniti, biti ću ja. Ovo je sjajan trenutak u mojoj karijeri.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije