IKONA HRVATSKE

Robert Prosinečki otkrio tko ga je vratio u Dinamo 1997. godine: 'Ocu je jako teško pao moj odlazak u Zvezdu'

Robert Prosinečki
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
14.10.2022.
u 09:08

'Posebno bih spomenuo Čile i 1987. kad smo osvojili juniorsko SP s Jugoslavijom. Sve nas je to tada nekako lansiralo. Vidjeli su da tamo igraju neki klinci dobar nogomet.'

Legendarni Žuti ili svima poznatiji kao Robert Prosinečki, jedan je od najboljih nogometaša kojeg je Hrvatska imala, dok mnogi smatraju kako je mogao napraviti i još bolju karijeru. Ipak, ne može se reći da mu karijera nije bila uspješna pošto je igrao za Dinamo, Crvenu zvezdu te velikane španjolskog nogometa poput Barcelone i Real Madrida.

Kružile su priče da ne voli trenirati i trčati, ali on je to opovrgnuo u nedavnom razgovoru koji je napravio za portal Net.hr.

Usput je otkrio kako je tekao povratak u tadašnju Croatiju već davne 1997. godine...

- Puno stvari se potrefilo tih godina. Svi su htjeli van, a ja sam se vratio. U biti moj pokojni stari koji je bio nevjerojatni dinamovac bio je jedan od inicijatora da se ja vratim u Hrvatsku, uz Canjugu i Franju onda valjda sigurno. Tata je oduvijek samo htio da mu sin igra u Dinamu. Sve je napravio da se vratimo u Hrvatsku kad sam još bio dijete i da njegov sin igra u Dinamu, jer ja sam rođen u Njemačkoj. S deset godina sam se vratio iz Njemačke, kasnije prošao i sve uzraste u Dinamu, debitirao i onda se dogodilo da sam otišao u Zvezdu. Moj pokojni stari je to jako teško podnio - rekao je Prosinečki. 

- Ma priče su da nisam volio trenirati. Obožavao sam trenirati. Nikad nisam htio demantirati neke stvari. Imam neko svoje mišljenje. Pa tko voli suhe treninge?! Ni ovi koji pričaju da ih vole, ne vole. Uvijek sam volio trenirati, s tim nisam imao problema, tek u datom trenutku s ozljedama. Nikad se nisam ni skrivao da pušim. U Realu sam znao 10 igrača koji su pušili, ali nikad u javnosti. Pa nije pušenje najveći grijeh. Evidentno da je loše, štetno, ali pušit i igrat se može, evidentno je da može, ja vjerujem da može - izjavio je kultni veznjak vatrenih. 

Zaključio je i da Dinamo može itekako igrati s Milanom na Maksimiru, a poručio je i da nije ljut na Ćiru već su u dobrim odnosima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?