Dolazi u Sarajevo

Robert Prosinečki novi izbornik BiH?

Marko Prpic/PIXSELL
24.11.2017.
u 10:10

Robert Prosinečki ponovno se našao među najozbiljnijim kandidatima za novog izbornika nogometne reprezentacije “A” Bosne i Hercegovine. U ekskluzivnom razgovoru za Agenciju Anadolija (AA) istaknuo je kako će idućeg tjedna pregovarati s predstavnicima Nogometnog saveza BiH (NS BiH).

- Još ovaj dan sam ovdje u Azerbajdžanu pa putujem za Zagreb. Završio sam angažman na klupi nacionalnog tima ove zemlje i vraćam se kući - rekao je Prosinečki te dodao: - Prije nekoliko dana ponovno su me kontaktirali iz Nogometnog saveza BiH i pristao sam na pregovore oko preuzimanja bosanskohercegovačke reprezentacije. Idućeg tjedna pregovarat ću s predstavnicima Nogometnog saveza BiH i onda ću znati jesmo li se dogovorili.

Dakle, popularno zvanom “Žutom”, iz igračkih dana, između ostalih, prvotimcu i Real Madrida i Barcelone, propao je angažman na klupi reprezentacije Slovenije. - Ne, nema ništa od angažmana na klupi Slovenije. Možete slobodno napisati, pričali smo i nisam se dogovorio sa Slovencima. Kažem vam, drago mi je što me BiH želi i možda se uskoro vidimo u Sarajevu te počnemo suradnju - kazao je novinaru AA Prosinečki u telefonskom razgovoru iz Bakua. Na pitanje koliko je izvjesno da bi mogao postati izbornik BiH, Prosinečki, bivši član stručnog stožera nogometne reprezentacije Hrvatske, kao i trener beogradske Crvene zvezde te turskog Kayserispora, odgovorio je: - Zašto da ne, kada me ljudi žele?! Zvali su me opet i tražili sastanak. Zašto se ne bismo i dogovorili?! Vidjet ćemo... Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, dobru reprezentaciju i može biti primamljiv, sjajan izazov za svakog trenera.

Na prvobitnom popisu želja NS BiH među trojicom kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića bio je i Prosinečki, uz Mehu Kodru kao “prvog pika” i Amara Osima. Potom, Prosinečki je pregovarao i s nekoliko klubova, kao i dužnosnicima FS Slovenije s kojima se nije dogovorio. Zvjezdan Misimović jučer je potvrdio kontakt s Prosinečkim. - Stupio sam u kontakt s Prosinečkim. Bilo bi naivno da ne pričamo s njim ili da ga nemamo na umu. Robert je s naših prostora, veliko je ime i sigurno dobar trener - rekao nam je Misimović koji nije mogao potvrditi kada će obaviti razgovore s hrvatskim stručnjakom. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?