rukomet

Rezultatski zalog derbi susreta Zrinjski - Izviđač CO može bit i naslov prvaka

21.04.2018.
u 08:00

Ubrzanim ritmom nastavlja se prvenstvo rukometaša BiH, ovoga vikenda na redu je 22. kolo u kojem će najzanimljiviji definitivno biti hercegovački derbi Zrinjski - Izviđač Central osiguranje.

Dobro se poznaju

Riječ je o ekipama koje se dobro poznaju, a u kup-susretu prije desetak dana Mostarci su slavili 24:22. Bio je to ujedno treći poraz Izviđača CO u međusobnim susretima. Poslije gubitka finala Kupa koncem prošle sezone skauti su poraženi i u prvenstvu prošle jeseni, a Zrinjski je bio bolji i u nedavno kup-susretu. Na osnovi tih rezultata moglo bi se zaključiti da Mostarci imaju “formulu” za Izviđač CO. Svakako da u taboru skauta žele prekinuti taj za njih nepovoljni rezultatski slijed.

Zanimanje za tu utakmicu u Mostaru ponovno je veliko. U ovom trenutku ovo je najveća utakmica bh. prvenstva. Samim tim i navijačko ozračje pred susret je zagrijanije. Ostaje za vidjeti u kolikom će se broju u ovom trenutku publika odazvati ovoj derbi utakmici.

Uz tu uzročno-posljedičnu važnost derbija, tu je i natjecateljska, Zrinskom bi pobjeda produžila nadu kako može još nešto učiniti i u prvenstvu, dok bi se Ljubušaci u slučaju uspjeha našli nadomak naslova prvaka. Dakle, današnja utakmica Zrinjski - Izviđač CO za obje momčadi ima veliku sportsku težinu. Jasno, utakmica će biti uvod u “treće poluvrijeme”, odnosno uzvratnu kup-utakmicu u srijedu, 25. travnja, u Ljubuškom. Dakle, nakon ogleda u subotu, isti suparnici će se ponovno okušati u uzvratnoj utakmici Kupa BiH u Ljubuškom. Obje momčadi imaju svoje igračke adute, a Zrinjski još i tradiciju pobjeda u zadnjim utakmicama. Sudeći prema rezultatima u posljednje vrijeme, obje momčadi su u vrlo dobroj formi, što jamči vrhunski rukomet. Utakmica će se igrati večeras u školskoj dvorani na Bijelom brijegu u Mostaru s početkom u 19 sati. U sjeni derbija u Mostaru ostale su utakmice 22. kola. Od vodećeg kvarteta najlakši posao imat će Vogošća Poljine Hills kojoj u goste stiže već otpisani Kakanj. Bit će to nova tri boda za Vogošću PH, zbog čega trenutačno vodeći Izviđač CO u Mostaru ne smije razmišljati o porazu. Banjolučki Borac, poslije spektakularnog preokreta u prošlom kolu protiv visočke Bosne, dočekuje neugodni Konjuh. Tipično domaća momčad Maglaj dočekuje nepredvidive visočke šofere, a rezultat je ipak nezahvalno prognozirati.

Borba za ostanak

I, najzad, dvije momčadi koje se grčevito bore za ostanak Derventa i Goražde igraju domaće utakmice u kojima će Dervenćani protiv susjeda iz Doboja imati znatno teži posao od momaka s Drine kojima dolazi otpisana sarajevska Bosna.

Ljestvica uoči 22. kola, 1. Izviđač Central osiguranje 51 (20), 2. Vogošća Poljine Hills 49, 3. Zrinjski 42, 4. Borac 37, 5. Konjuh 31, 6. Bosna Centrotrans 29, 7. Sloga 29, 8. Maglaj 27, 9. Slavija 22(20), 10. Goražde 20 (20), 11. Derventa 19(20), 12. Kakanj 7 (20), 13. Bosna 7 bodova.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije