Reprezentacija BiH

Reprezentativci BiH se spremaju za prvu utakmicu Kirin kupa protiv Danske

Football Soccer - Spain v Bosnia and Herzegovina - International Friendly - St. Gallen, Switzerland - 29/05/16. Spain's Pedro Rodriguez and Bosnia and Herzegovina's Ognjen Vranjes in action REUTERS/Arnd Wiegmann
02.06.2016.
u 08:00

Nakon 26 sati puta, nogometni reprezentativci BiH su iz dva pravca stigli do Japana, gdje će sutra na Kirin kupu odigrati utakmicu protiv Danske.

U drugom susretu igraju Bugarska i Japan, a pobjednici duela će igrati finale. Mehmed Baždarević je na put u Japan planirao povesti 22 igrača, ali mu je u međuvremenu otkazao i Adis Hušidić, kojeg LA Galaxy nije pustio na okupljanje, pa će ovaj igrač ostati bez debija.

Nogometni reprezentativci BiH su, odmah po dolasku, odradili trening na stadionu Mizuho Nagubi u Nagoji, a prije meča protiv Danaca, planiran je još jedan.

- Došli smo osvojiti turnir, kaže nam kapetan Željezničara Aleksandar Kosorić, prenoseći riječi izbornika Baždarevića.

Izbornik pak kaže kako su igrači umorni, s obzirom na dalek put, te da s nestrpljenjem čekaju susret s izbornikom Japana Vahidom Halilhodžićem.

Halilhodžić se pitao od čega su to umorni Pjanić, Begović, Džeko i ostali, koji nisu doputovali u Japan, dodajući kako Okazaki voli svoj Japan i igra za njega unatoč umoru.

Odgovor je jednostavan - i Baždarević voli BiH pa je sjeo na klupu zmajeva, za razliku od Halilhodžića, kojem se dva puta nudila mogućnost da preuzme bh. vrstu, što je on oba puta odbio.

Inače, sudeći po prvom treningu, BiH će protiv Danske zaigrati u sastavu: Šehić - Vranješ, Šunjić, Cocalić, Kolašinac - Hajrović, Grahovac, Kožulj, Duljević - Medunjanin i Đurić, dok bi ostali svoju priliku čekali s klupe za rezervne igrače.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije