Nakon poraza od Belgije

Reprezentacija ne drži sudbinu u svojim rukama

Belgium's Marouane Fellaini (C) kicks the ball past Bosnia's Emir Spahic (L) and Ognjen Vranjes during their Euro 2016 qualification match at the King Baudouin stadium in Brussels, Belgium September 3, 2015. REUTERS/Yves Herman
05.09.2015.
u 06:30

BiH treba 9 bodova, ali i da joj se poklope ostali rezultati u skupini

Wales se već plasirao na Euro u Francuskoj iako su do kraja ostale još tri utakmice u skupini B. Predvođeni sjajnim Garethom Baleom, koji je postigao 6 od 9 pogodaka svoje vrste, Velšani imaju 17 bodova, odnosno pet više od trećeplasiranog Izraela, a do kraja kvalifikacija imaju susret protiv Andore, tako da su već sad praktično u Francuskoj, piše Večernji list.

Belgija ima imperativ

I Belgija je blizu izravnog plasmana. Njima do kraja kvalifikacija treba pobjeda nad Ciprom, a igraju još s Andorom i Izraelom. Upravo bi Belgijci mogli odigrati ključnu ulogu u pokušaju da se BiH domogne 3. mjesta i odlaska u dodatne kvalifikacije. Pod uvjetom da BiH u preostale tri utakmice slavi pobjede protiv Andore u Zenici i Walesa, te Cipra u gostima, što nije nemoguće, trebat će pomoć Belgijaca s obzirom na to da se i Izrael i Cipar nalaze ispred BiH. Izraelci su na 4 boda više, a idući susret kvalifikacija igraju protiv Walesa u gostima. Bale i društvo, kako smo i rekli, već su osigurali Euro, ali za očekivati je da će kući svladati Izrael, te potvrditi plasman na Euro, a Cipar je domaćin Belgiji koja također ima imperativ pobjede. U slučaju poraza naših konkurenata, te pobjede BiH nad Andorom, Wales i Belgija bi potvrdili plasman na Euro, a BiH pretekla Cipar na ljestvici, te s 11 bodova prišla Izraelu samo na bod. Do kraja bi BiH bilo onda potrebno da Belgija pobijedi Izrael protiv kojeg igra kući, a ide joj na ruku i što Izraelci i Ciprani igraju međusobni susret. Naravno, uvjet je, kao što smo i rekli, da BiH pobijedi Andoru, Wales i Cipar.

Ne ovise o sebi

- Više ne ovisimo samo o sebi s obzirom na to da smo poraženi u Belgiji od objektivno bolje i jače momčadi, kazao je Edin Džeko, te dodao: - Imamo još tri utakmice da pokušamo osvojiti 9 bodova i nadati se da će Wales i Belgija odigrati najbolje protiv Izraela. Izgubili smo od bolje momčadi, ali mislim da smo dali svoj maksimum. Prvi dio, prema mom mišljenju, nije bio najbolji, ali opet su nam dali dva pogotka iz dvije poluprilike. Ni mi nismo pružili puno, postigli smo pogodak gotovo ni iz čega, ali opet šteta što na odmor nismo otišli s neriješenim rezultatom, rekao je Džeko novinarima. Istaknuo je da je drugo poluvrijeme bilo bolje, ali da je BiH trebalo odvažnosti. U nedjelju je očekuje utakmica protiv Andore. - Nema više unaprijed upisanih pobjeda. Svaka utakmica je teška na svoj način. Odmaramo dva dana,pa da pobijedimo, ako Bog da, Andoru. Vidjet ćemo što će biti, kazao je Džeko koji je stigao sa zavojem na ruci, ali ozljeda nije uopće toliko teška da bi ugrozila njegov nastup protiv Andore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije