košarka

Reprezentacija čeka izbornika, klubovi igraju zatvorenu ligu

11.11.2018.
u 10:41

Bosanskohercegovačka reprezentativna, kao i klupska, košarka posljednjih godina nije na nekoj osobitoj razini. Seniorsku reprezentaciju čeka drugi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine i izgledi za plasmanom su joj skoro nikakvi. U skupini K reprezentacija BiH nalazi se na posljednjem mjestu sa svega dvije pobjede od 7 odigranih susreta. Ispred reprezentacije koja još čeka izbornika su Češka i Francuska koje su sigurni putnici na svjetsku smotru, dok će se treći tražiti između Rusije i Finske koje imaju po 4 pobjede, pa eventualno i Finske koja ima 3 pobjede.

Bajramović ili Bosnić

Prvi susret reprezentativci BiH igrat će 30. studenoga na gostovanju kod Bugarske. Okupljanje košarkaša nije utvrđeno, a ni ime izbornika još nije poznato. U jednom trenutku kao siguran spominjan je Denis Bajramović, sadašnji trener Bosne Royal. Nakon što su gotovo svi mediji prenijeli njegovo ime, uskočio je drugi, Vedran Bosnić. Nekadašnji izbornik Švedske sada je u prvom planu i njegovo ime je kao siguran prijedlog četveročlanog Povjerenstva KS BiH, koje samo treba formalizirati UO, u kojem su Mirza Teletović, Dalibor Miloš i Boris Spasojević. I dok se izbornik čeka, vrijeme teče, ali s izbornikom ovog ili onog kalibra BiH će ostati bez plasmana na SP.

I klupska košarka u krizi

Klupska seniorska košarka također je u krizi. Zbog problema u funkcioniranju KS BiH, samo prvenstvo kasnilo je 7 dana. Predstavnici Srba u KS zamrznuli su članstvo, a nekako je sve počelo onog trenutka kada je Igokea dobila povlašteni status u regionalnoj ABA ligi i kada su čelni ljudi tog kluba odlučili ne igrati prvenstvo Bosne i Hercegovine. Na taj način su izravno utjecali na neke prijašnje odredbe tijela Košarkaškog saveza u kojima je stajalo kako prvak Bosne i Hercegovine izravno stječe pravo nastupa u regionalnoj ABA ligi. Kako do toga nije došlo, samo prvenstvo izgubilo je neki značaj koji je imalo proteklih godina, a klubovi igraju skoro zatvorenu ligu. Ovogodišnji prvak BiH Zrinjski igra 2. ABA ligu, kao i Spars koji je uskočio umjesto Bosne. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije