Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Sport

Reprezentacija BiH u drugoj grupnoj fazi Svjetskog prvenstva beskućnika

01. rujna 2017. u 11:09 0 komentara 27 prikaza

Reprezentacija Bosne i Hercegovine osigurala je prolazak u drugu grupnu fazu 15. malonogometnog svjetskog prvenstva beskućnika koje se igra u norveškom Oslu od 29. kolovoza do 6. rujna ove godine.

BiH je grupi E jučer svladala Finsku sa 7:1 i Švedsku sa 6:0, a prethodno je svladala Dansku sa 6:4, Austriju s 5:4 i Poljsku s 5:4, te zauzela prvo mjesto u grupi sa 14 bodova.

U drugu grupnu fazu plasirale su se 24 reprezentacije svijeta.

BiH ove godine na Svjetskom prvenstvu predstavljaju Nermin Salkanović, Vjeko Matuh, Mevludin Osmanović, Ademir Bajrić, Almir Zulić, Muhamed Golub, Kenan Žunić, Ado Mustafić, predvođeni izbornikom Elmedinom Škrebom, asistentom Vedadom Kovačevićem i volonterom Harisom Okanovićem.

Igrači, zapravo sudionici u projektu, su mladi iz socijalno ranjivih i marginaliziranih grupa našeg društva, među kojima su beskućnici, prognane i raseljene osobe, djeca bez roditeljskog staranja, korisnici smješteni u kolektivnim i izbjegličkim naseljima, kao i pripadnici manjina.

Veći rezultat od natjecateljskog, što je i krajnji cilj projekta, su pozitivna iskustva i doživljaji koji su igračima promijenili živote i učinili da se osjećaju ponosnim kao reprezentativci i veleposlanici svoje zemlje.

Reprezentacija beskućnika BiH je sudjelovala na pet svjetskih prvenstava (Meksiko 2012., Poljska 2013., Čile 2014., Nizozemska 2015. i Škotska 2016.) s kojih je najveći uspjeh titula doprvaka svijeta osvojena na prvenstvu u Čileu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.