ozlijede, umor ili slaba forma

Realu je pod hitno potreban pravi Modrić

modric
Reuters/PIXSELL
04.04.2017.
u 08:35

Real Madrid ostvario je pet uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima. Aktualni prvak Europe drži prvo mjesto u Primeri, iako ima utakmicu manje od Barcelone, a u Ligi prvaka ga čekaju veliki četvrtfinalni dvoboji s Bayernom. 

Međutim, unatoč pobjedama momčad Zinedinea Zidanea ne igra na visokoj razini, a španjolski mediji uvjereni su kako je problem u - Luki Modriću.

Zato je renomirani AS analizirao formu hrvatskog kapetana, koja je, bez sumnje, u padu, prenosi Index.hr. 

Igra Reala u mnogome ovisi o Cristianu Ronaldu, Garethu Baleu i Karimu Benzemi. Međutim, i njihovi nastupi ovise o jednom igraču, a to je Modrić. Jednostavno, Hrvat je kormilo i termometar momčadi, te od njegove igre i raspoloženja živi cijela momčad.
 
Slučajnost ili ne, pad u igru hrvatskog nogometaša poklopila se s lošim nastupima Reala, unatoč pobjedama. Modrić je zamijenjen u tri od posljednje četiri utakmice. Posebice je loš bio u susretima protiv Athletic Bilbaoa, Alavesa i Napolija u Ligi prvaka. 

Naravno, u cijeloj priči treba spomenuti kako je Modrić bio ozlijeđen, te je odigrao 29 od mogućih 45 utakmica ove sezone. To je, također, utjecalo na njegovu igru, koja je ispod razine. Njegova točnost pasova po utakmici pala je s 91 na 88 posto, a protiv Alavesa po prvi put ove sezone nije osvojio niti jednu loptu. 

Tijekom 2.347 minuta Modrić je zabio jedan gol i upisao četiri asistencije za Real, što je, morat ćete priznati, premalo za jednog takvog igrača. 
 
Zidane ga nije imao u 16 utakmica, a neke od njih bile su ključne, poput one protiv Celte u Kupu kralja, kada je Real eliminiran, ili protiv Villarreala (1:1). Jednostavno, nešto se događa s Modrićem, koji je manje minuta prikupio samo u sezoni 2013/14.
 
No, ozlijede, umor ili slaba forma - uistinu je nevažno. Zapravo je najvažnija činjenica da je Realu pod hitno potreban pravi Modrić uoči odlučujućih dvoboja s Bayernom, Atletico Madridom i Barcelonom - konstatira novinar AS-a Alfredo Matilla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?