Christiano Ronaldo nastavlja svoj sjajni šampionski i golgeterski niz s Real Madridom

Modrić 7. Hrvat koji je osvojio Superkup: Dva pogotka izvanserijskog Ronalda za pobjedu nad Sevillom

Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
13.08.2014.
u 09:18

Luka Modrić je danas odigrao do 86. minute, diktirao je igru Reala, iako nije previše išao blizu suparničkog gola

Nogometaši madridskog Reala osvojili su Europski superkup. U finalu u Cardiffu prvak Europe svladao je osvajača Europske lige Sevillu sa 2:0, a oba pogotka postigao je Cristiano Ronaldo.
 
Bez obzira na to što je Sevilla odličan protivnik, oči cijelog svijeta danas su bile uprte u madridsku momčad, svi su željeli vidjeti nova, skupocjena pojačanja te kako će se uklopiti u momčad. I dobro je Real izgledao, bio je puno bolji i zasluženo pobijedio, iako se vidi da je momčad još uvijek u fazi priprema i da će trebati neko vrijeme da se sve posloži.

Casillasu prednost

U prvom dijelu kraljevski klub je više prijetio, ali Beto je bio odličan na golu. Posebno se istaknuo u 26. minuti kada je skinuo 'zicer' Ronaldu, ali Portugalac je samo četiri minute kasnije zabio za vodstvo. Sevilla je, pak, najbolju priliku imala u 34. minuti nakon loših reakcija u obrani Reala pucao je Carrico, ali Casillas, koji je dobio prednost pred Navasom, je dobro obranio.

Četiri minute u nastavku bilo je potrebno da Ronaldo još jednom pokaže zašto je najbolji na svijetu. Benzema ga je uposlio, a on snažnim udarcem zabio za 2:0, a to mu je bio 427 pogodak u karijeri te 71. put da je u dresu Reala zabio dva ili više pogotka u jednom susretu.

Luka je bio dobar

Real je tako osvojio još jedan europski trofej, a zanimljivo je da je u posljednjih šest godina čak pet puta ovo natjecanje osvojio španjolski klub. Luka Modrić postao je sedmi Hrvat koji je podignuo ovaj trofej. Prije njega to su napravili Zvonimir Boban, Igor Bišćan, Dario Šimić, Ivica Križanac i Mario Mandžukić, a od trenera pokojni Tomislav Ivić, koji ga je osvojio s Portom 1987. godine.

Luka je danas odigrao do 86. minute, bio je dobar i odlično se nadopunjavao s Kroosom. Diktirao je igru Reala, iako nije previše išao blizu suparničkog gola. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije