Teške optužbe Eto'oa:

Real ne voli tamnopute osobe, a ja sam bio gladan za slavom i novcem!

Eto
12.03.2016.
u 12:28

Za Capella sam prolijevao krv, ali sam bio gladan za slavom, novcem, golovima... Želio sam postati netko, prisjetio se Eto'o dana u Real Madridu

Samuel Eto'o je jedan od najboljih napadača koji su igrali u Europi u posljednjih 15-ak godina. Osim što je najbolji igrač Kameruna u povijesti (s reprezentacijom je osvojio OI 2000. godine, te je zaigrao na četiri svjetska prvenstva), bilježio je sjajne nastupe u dresovima Barcelone iIntera.

Međutim, nije mu dobro krenulo u samom početku. Kao dječak se 1997. godine priključio akademiji Real Madrida, ali za prvu je momčad španjolskog giganta zaigrao samo tri puta. Iako se do 2000. godine zadržao u glavnom gradu Španjolske, iz Reala su ga svake sezone slali na novu posudbu. Eto'o tvrdi da potpuno nezasluženo nije dobio svoju priliku, jer je na treninzima uvijek radio odlično, prenosi Goal.

"Nisam bio miran. Kada sam imao 16 godina i bio u mladoj momčadi, nitko me nije poštivao. Čak ni moji suigrači, nisu me ni pozdravljali. Prema meni su se ponašali kao prema nekome tko je stigao posljednji u momčad, unatoč tome što sam dao toliko puno golova."

Kamerunac tvrdi da su u Realu u njega vjerovali jedino tadašnji trener Fabio Capello i njegov pomoćnik Italo Galbiati.

"Jedini koji su vjerovali u mene su bili Capello i Galbiati. Za njih sam prolijevao krv, ali sam bio gladan za slavom, novcem, golovima... Želio sam postati netko," rekao je Eto'o koji je 2004. godine prešao u Barcelonu i tamo stekao toliko željenu svjetsku slavu. U 145 utakmica je postigao 108 pogodaka.

"Nikada nisam želio otići iz Madrida, ali sam želio otići iz tog društva. Nikada neću shvatiti zašto su se tako ponašali prema meni. Uvijek sam davao sve od sebe, jedino objašnjenje može biti to da u klubu možda nisu voljeli tamnopute osobe."

Sličnu je izjavu prije nekoliko mjeseci dao i poznati nogometni menadžer Santos Marquez, on je i jednom intervjuu AS-u rekao kako "Florentino Perez ne voli igrače tamne boje kože! Nije volio Makelelea, a onda je prodao i Eto'oa zbog boje njegove kože".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije