Rukomet

Rapsodija Izviđača i sretni Banjolučani

13.05.2016.
u 09:00

U do sada najboljoj partiji sezone Izviđač je svladao ekipu Maglaja 41:32, poluvrijeme 20:15. Ohrabreni prvim mjesto poslije dva kola Lige 4. za prvaka, rukometaši Maglaja, koji, prije svega, slove za jakog domaćina, ambiciozno su ušli u meč u Ljubuškom.

Igrali kao u transu

Izdržali su dvadesetak minuta, dok je usamljeni Benjamin Čičkušić imao svježine, sve ostalo pripalo je domaćim rukometašima koji su zadnjih deset minuta prvog i prvih deset minuta drugog poluvremena odigrali kao u transu. Bila je to prava rukometna rapsodija u kojoj je u prvom dijelu izvrstan bio Mario Pavlak, “poslovođa” Izviđača, koji je uz pet pogodaka naprosto loptama “hranio” suigrače, u prvom redu raspoloženog Čuturu. Kad se Pavlak umorio, razigrao se Ivan Miličević. Međutim, u igri koju je pružio Izviđač nepravedno je isticati pojedince, jer bila je to, prije svega, pobjeda timskog duha, s povremenim pojedinačnim bljeskovima.

Podatak da se čak 11 igrača Izviđača upisalo u listu strijelaca, da su obrane bilježila sva tri vratara, te da je zaigralo svih šesnaest igrača, upečatljiva je potvrda konstatacije o izvrsnoj timskoj igri. Raspoložene “skauta” pratile su ovacije tribina. S obzirom na viđeno protiv Maglaja i tijekom ligaškog dijela sezone, bila bi ne samo velika šteta, nego prava katastrofa da tako nadarena ekipa ne osvoji naslov i ne nastavi dokazivanje kroz SEHA ligu. Da bi se to ostvarilo, igrači moraju svaku od iduće tri utakmice shvatiti maksimalno ozbiljno. Veliki je posao na treneru Zdenku Grbavcu - u predstojeće tri utakmice zadržati svježinu, timski duh i ritam koji melje. Pri tome “skauti” ne trebaju razmišljati o drugim utakmicama, bitna im je samo njihova i još tri pobjede. Dakle, Izviđač je prvi poslije prve dionice Lige 4., ali da bi to mjesto zadržao, mora nastaviti u ritmu kao protiv Maglaja.

Uzbudljiva utakmica

Statistike radi navodimo - najučinkovitiji kod Izviđača bili su Miličević i Čutura s po šest, pa J. Ereš i Pavlak po pet, dok je kod gostiju Čičkušić nanizao 13 pogodaka.

U drugoj utakmici trećeg kola Lige za prvaka između Borca i Vogošće drama u završnici, u kojoj je domaćin sretno iščupao pobjedu i ostao u igri za visok plasman. Vogošća je poslije prve dionice imala pogodak prednosti 13:12, ali je Borac u nastavku preuzeo inicijativu uz konstantnu prednost od dva-tri pogotka. U samoj završnici Vogošća poravnava 25:25. Slijedio je napad Borca i sedmerac koji Nikolić nije iskoristio. Minutu prije kraja Vogošća ima napad, ali Efendić “skida” zicer, loptu brzo baca u kontru, ali je opet hvataju gosti. Efendić ponovno brani, da bi 12 sekundi prije kraja trener domaćih Međedović uzeo time-out, nakon čega umjesto vratara u igru ubacuje Vujovića koji u zadnjoj sekundi utakmice postiže pobjedonosni pogodak. Nikolić s deset pogodaka i Evendić s 11 obrana, plus dva sedmerca, predvodili su domaće, a Međić i Divković po devet pogodaka i Šabanović s 12 obrana, plus sedmerac, goste.

Rezultati trećeg kola Lige 4 za prvaka: Ljubuški: Izviđač – Maglaj 41:32, Banja Luka: Borac – Vogošća 26:25. Poredak: 1. Izviđač 6, 2. Maglaj 4, 3. Borac 4, 4. Vogošća 3 boda. Parovi četvrtog kola: Izviđač – Borac, Vogošća – Maglaj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije