Košarkaška obitelj iz Posušja

Ramljak brothers

SPECIJAL MAX 10.11.2015., Zadar -  Braca Ivan i Marko Ramljak, kosarkasi KK Zadar.  Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Agencija
21.11.2015.
u 15:52

Marko je tri godine mlađi, ali u Zadru je već pravi starosjedilac Geni kameni u Višnjiku: Dovedem brata Ivana u Zadar, a on mi uzme mjesto...", kaže Marko Ramljak

Obitelj Ramljak, najkošarkaškija obitelj iz Posušja, dočekala je da im sva tri sina igraju za klubove u najkošarkaškijem gradu u Hrvatskoj – u Zadru. Da, sva tri sina, jer je i prije više godina u tadašnjem A1 prvoligašu Boriku iz Zadra igrao i najstariji brat Tomislav. Danas pak u KK Zadru igraju Marko (22) i Ivan (25) i to na istoj poziciji, nerijetko mijenjajući jedan drugog pa čak i uz malo rivalstva, igračkog i bratskog...

Lakše na nistoj strani

– Ja ga dovedem u Zadar, a on mi uzme mjesto. Ha, ha! Ma nije mi to problem. Bolje mi je tako nego kad igram protiv njega kada je u drugoj ekipi. Stvarno je nezgodno kad igra brat protiv brata. I tu smo se bili snašli, ali tako je lakše i nama, ali i našima – smije se mlađi Ramljak.

Marko Ramljak mlađi je tri godine od Ivana, a u Zadru je starosjedilac. U grad košarke došao je kao 17-godišnjak i nakon četiri odrađene godine činilo se da se bliži kraj igranju u KK Zadru.

– Meni je u Zadru bilo dobro. Imao sam značajnu ulogu u ekipama, no uvijek postoje razlozi i ambicije za dalje i više. No, jedno su planovi, a drugo je realnost. Sada sam u Zadru i najbitnije je da sezonu odradim dobro i da klub ima dobre rezultate – kaže Marko Ramljak ne skrivajući želju da igra u euroligaškim ekipama, no košarkaški put zasad ga još uvijek ostavlja u Zadru.

Veliku ulogu u tome imao je i Ante Nazor, trener Zadra, koji je pri sastavljanju ovogodišnjeg rostera u startu inzistirao na ostanku Marka Ramljaka. Kada se još otvorila mogućnost dolaska u Zadar starijeg brata Ivana, "ratnička košarka" Ante Nazora dobila je još jednog značajnog igrača. Nazor itekako koristi izrazito dominantne fizičke predispozicije Ramljaka koji sve vrijeme trče u leđa, pritišću u obrani, u skoku u napadu...

– Ma to je otac Čarli nešto zamiješao da smo takvi. Zapravo su to hercegovački geni. Geni kameni! – smije se Ivan Ramljak zadovoljan što se pridružio bratu u Zadru.

– Tu se osjećam kao kod kuće, i to ne samo zbog brata. Pa tu nas je šest Hercegovaca. Kao doma! – kaže nam Ivan i dodaje da su uz njega i Marka u Zadru još i Barać, Bošnjak, Kraljević i Pašalić.

– Meni je stvarno drago što sam u Zadru i bilo bi mi drago da ostanem. Prošle godine u Cedeviti sam igrao više u prvom dijelu, poslije nešto manje, ali sam u cijelosti bio zadovoljan, pogotovo rezultatima. Ugovor s Cedevitom mi je istekao i imao sam više ponuda, no nisu me zadovoljile, a onda je stigao poziv iz Zadra. Tu je, dakako, Marko i sa Zadrom sam se dogovorio u jedan dan – kaže nam Ivan Ramljak.

Uvjereni u dobre rezultate

I Marko i Ivan Ramljak uvjereni su u dobre rezultate KK Zadra u ovoj sezoni ABA lige. Trenutačni skor je četiri pobjede i pet poraza.

– Imali bismo jednu pobjedu više da nisam pogriješio kod Metalca. No, nadoknadit ćemo to – optimističan je Ivan, kojim je zadovoljan i trener Ante Nazor koji objašnjava da su mu u ekipi potrebna obojica braće Ramljak.

– Marko je već dulje vrijeme jako bitan dio ekipe i zadovoljan sam što je ostao. Ivan ima otvoreni ugovor i tražio sam od uprave da potpišemo ugovor na dulje s njim. Potrebni su mi i Marko i Ivan i to nerijetko i u istoj petorci jer je riječ o izrazito polivalentnim igračima koji mogu igrati od jedinice do trice, a Ivan i do četvorke. Budući da ni jedan ni drugi nisu prošli pripreme s nama, tek očekujem njihov puni doprinos – zaključio je trener KK Zadra Ante Nazor.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije