"BLACK LIVES MATTER"

Rakitić i Bogdanović priključili se pokretu za Floyda: Babin je video sve posebno oduševio...

03.06.2020.
u 07:54

"Crninu" su postavile mnoge poznate ličnosti na svojim su društvenim kanalima, dok je Bojan Bogdanović objavio video s dva dječaka različite rase uz govor Martina Luthera Kinga o ravnopravnosti rasa u SAD-u, 24 sata.

"Enough is enough", poruka je kojom se na crnoj pozadini i Ivan Rakitić priključio pokretu koji je zavladao društvenim mrežama, a na kojima se s crnim fotografijama uz "hashtag" #blackoutTuesday poziva na akciju zaustavljanja aktivnosti na 24 sata kako bi se skrenula pozornost na rasnu nepravdu. 

Hrvatski nogometni reprezentativac dodao je i fotografiju na kojoj su on i Kamerunac Stephane M'Bia razmijenili dresove i zagrljeni napuštali teren u Manausu nakon hrvatske pobjede 4-0 na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Facebook, Instagram, Twitter i drugi žele na ovaj način svoje korisnike educirati o pokretu Black Lives Matter, a pokretači ove inicijative poručili su kako utorak žele pretvoriti u dan za prekid rada i ponovno uspostavljanje veze sa zajednicom kroz hitan korak djelovanja da se potakne javnost na odgovornost i promjene.

"Black Lives Matter" nije od "jučer", već je samo opet poprimio široke razmjere nakon ubojstva Georgea Floyda koje je diljem SAD-a izazvalo nerede i prosvjede.

"Crninu" su postavile mnoge poznate ličnosti svojim su društvenim kanalima, dok je kapetan košarkaške reprezentacije Bojan Bogdanović objavio video s dva dječaka različite rase uz govor Martina Luthera Kinga o ravnopravnosti rasa u SAD-u i za to pobrao mnoge pohvale.

- Babo pogađa i s rukom u gipsu - bio je jedan od komentara aludiravši na Bogdanovićevu ozljedu ručnog zgloba i operaciju koju je nedavno obavio.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?