Pomalo razočaran

Rakitić: Čačić i Srna mogli su glasovati za mene, ali imali su svoje kriterije...

ivan rakitic
22.01.2016.
u 16:17

Ivan Rakitić vjeruje da je Barcelona trebala dobiti više nagrada na Fifinoj Ballon d’Or ceremoniji prošli tjedan.

Iako su Lionel Messi i  Luis Enrique proglašeni najboljim igračem i trenerom, samo su četvorica igrača Barce bila u momčadi godine FIFProa, a svega šestorica, uključujući Raketu, ušla su u uži izbor 23 igrača za Zlatnu loptu. 

I to unatoč tome što je Barca osvojila Ligu prvaka, La Ligu, Kup kralja, Uefin superkup i klupski SP u nevjerojatnoj 2015. godini. Real nije osvojio ništa, a imao je jednak broj igrača u momčadi godine!?

“Prihvatio sam što nisam ušao u momčad godine, to je odluka nogometaša", rekao je Rakitić za Goal na lansiranju adidas Ace16+ Purecontrol kopački.

“Naravno da bih volio biti ondje, i vjerujem da je, nakon sezone kakvu smo imali, više Barceloninih igrača zaslužilo mjesto u toj momčadi. Ne govorim samo o sebi. To je motiv za dalji rad i da uvjerimo ljude koji nisu glasali za nas da to učine ove godine."

“Oni koji su se našli u Zürichu to su i zaslužili, sretan sam zbog njih. A ja ionako više volim momčadske nagrade. Dok mi njih osvajamo, a ja nisam na Ballon d'Or svečanosti, nema problema. Momčad je na prvom mjestu, a naravno da nakon toga volimo vidjeti i svoje ime na popisu dobitnika pojedinačnih nagrada."

“Trebate analizirati uspjeh u svim natjecanjima i, uz svo poštovanje, više je Barceloninih igrača trebalo biti ondje jer smo bili bolji od svih ostalih."

Čak ni Rakitićevi zemljaci nisu glasovali za njega! Hrvatski kapetan Darijo Srna izabrao je Messija, Cristiana Ronalda i Thomasa Müllera, a izbornik Ante Čačić samo je na treće mjesto umjesto Nijemca stavio Zlatana Ibrahimovića.

A Raketi je glas dao njegov suigrač i kapetan Brazila Neymar.

“Rekao sam mu da je najveći nogometni stručnjak! Darovat ću mu pršut iz Seville!", našalio se Raketa za Goal.

“Poštujem svačiji izbor i zato sam zahvalio Neymaru. Možeš izabrati samo trojicu igrača i nije lako. Možda su Srna i Čačić mogli glasovati za mene, ali birali su prema svojim kriterijima.”

Rakitić je objasnio da bi i njemu bilo teško glasovati za Ballon d’Or.

“Nije to samo stvar ukusa. Imam svoj stil igre i trudim se izvesti ga najbolje što mogu. Trudim se da me poštuju. Nemam problem s bilo čijim  mišljenjem - pa da smo svi isti, bilo bi dosadno! Za mene je pravi izazov kako napredovati iz godine u godinu.”

"Ja kapetan Hrvatske? Bio bih jako ponosan i bilo bi to nešto posebno. Posebno je već što nosim hrvatski dres i što u njemu pokušavam uveseljavati svoju obitelj i hrvatske državljane. U Hrvatskoj znaju da bih to prihvatio i nosio traku s ponosom."

Kako se odlučio igrati za Hrvatsku, a ne Švicarsku?

"To je lako. Roditelji su mi iz Hrvatske, otac je 1985. otišao u Švicarsku u potrazi za poslom. Pronašao ga je i ostao, te je tri godine kasnije rođen mali Ivan. U Hrvatskoj je ubrzo počeo rat i to je bilo to. Osjećam se kao Hrvat, iako je dio mene švicarski. Igrao sam za švicarske reprezentacije pet godina, za selekcije od U15 do U21, a izabrao sam Hrvatsku jer se više osjećam kao Hrvat, iako mi je srce podijeljeno i volim i poštujem obje države."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?