RAFAEL NADAL:

Olimpijske igre u Riju bit će za mene vjerojatno posljednje

Rafael Nadal
Reuters/PIXSELL
19.09.2015.
u 08:50

Amelie Mauresmo odbila mogućnost da preuzme francusku mušku reprezentaciju. Novi kandidati su Noah i Pioline

Zanimljiv vikend u Davisovu kupu još nije ni počeo, a novinari su iskopali dvije zanimljive priče.

Clement je već bivši

Španjolci su skliznuli u Euroafričku zonu i ovaj vikend gostuju kod Danaca u Odenseu. Pobjeda ne bi smjela doći u pitanje jer predvodi ih veliki Rafael Nadal. On mora igrati u Davisovu kupu i zbog toga što želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Riju. O tome je Rafa i govorio, najavivši da će mu Igre u Riju vjerojatno biti posljednje u karijeri.

– Daleko je još Rio, ima još važnijih događaja prije, ali nadam se da ću nastupiti. U Pekingu 2008. doživio sam neke od najljepših trenutaka u karijeri. Za Igre u Londonu bio sam ozlijeđen i to je bio jedan od najtežih trenutaka – kazao je Nadal koji se 2008. okitio zlatnom medaljom.

Rafa nije siguran da će nastupiti i na Igrama u Tokiju 2020. kada će imati 34 godine.

– Rio će mi vjerojatno biti posljednja prilika. Što se Tokija tiče, ne znam hoću li s 34 godine još uopće igrati. Možda da, možda ne – napomenuo je Nadal.

Francuzi su u ugodnijoj poziciji od Španjolaca, izgubili su u četvrtfinalu od Britanaca, ali barem ne moraju u kvalifikacije. No, sljedeće godine istječe mandat njihovu izborniku Arnaudu Clementu pa mu se traži zamjena. Među onima kojima je ta dužnost bila ponuđena bila je i bivša tenisačica Amelie Mauresmo, donedavna trenerica Andyja Murraya i izbornica francuske ženske reprezentacije. No, ona je tu čast odbila kratko objavivši na Twitteru:

– Nisam kandidatkinja za dužnost izbornika tenisača!

Fognini umirio Rubljova

Čelnici teniskog saveza imaju još aduta u rukavu, između ostalih spominju se bivši tenisači Yannick Noah i Cedric Pioline.

Rezultati – polufinale Svjetske skupine: Velika Britanija – Australija 1:0; kvalifikacije za Svjetsku skupinu: Indija – Češka 1:1, Rusija – Italija 1:1 (Rubljov – Fognini 6:7 (8), 2:6, 2:6), Uzbekistan – SAD 1:1, Švicarska - Nizozemska 1:0.

>> Nadal odbio igrati s Kyrgiosom jer je uvrijedio Donnu Vekić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije