UZVRAT 1/8 FINALA EUROPSKE LIGE, 18:55, MAKSIMIR, ZAGREB

Radujte se, dinamovci: Modri su ispisali povijest i prošli u četvrtfinale Europske lige!

Autori: Hina, Eva Grgić
18.03.2021.
u 21:58

Tottenham je na koljenima, Englezi su pali! Sanjat će Oršića, sanjat će Maksimir i Hrvatsku. Nadigrani su, popili su tri komada i ispali iz Europske lige. 'Maleni' Dinamo je u četvrtfinalu velike, elitne Europske lige

Koji Bale, koji Son,koji Kane? Mourinho? Engleski nogomet? Ma dajte gospodo, pa oni igraju protiv Dinama! Nije to više kanta za napucavanje, to je sada europska nogometna sila. Klub koji igra u četvrtfinalu Europske lige! 

Dinamo je srušio Tottenham u Zagrebu s 3:0 fenomenalnim hat-trickom Mislava Oršića i tako nadigrao rezultat iz Londona s kojim su gosti došli opušteno na Maksimir (2:0).  

Tottenham je u Londonu slavio sa 20, no Dinamo je u uzvratu golovima Mislava Oršića (63, 83, 106) uspio prirediti senzaciju izborivši plasman u četvrtfinale.

U šokantnom tjednu u kojem je ostao bez trenera Zorana Mamića koji presudom Vrhovnog suda mora na četiri godine i osam mjeseci u zatvor zbog sudjelovanja u izvlačenju 116 milijuna kuna iz Dinama, "Modri" su odigrali jednu od najbolji utakmica posljednjih godina. 

Mamićevo mjesto zauzeo je njegov pomoćnik Damir Krznar ostvarivši jednu od najvećih pobjeda u povijesti kluba. Posljednji put Dinamo je igrao u četvrtfinalu nekog europskog Kupa 1970. godine, kada je poražen u četvrtfinalu Kupa kupova od Schalkea.

Ždrijeb parova četvrtfinala je petak u Nyonu.

Svjestan kako ima dva gola prednosti iz prve utakmice Jose Mourinho je postavio čvrsti blok pred svoja vrata i kontrolirao je igru. Nije bilo potrebe juriti i riskirati. Dinamo se trudio, ali u prvih pola sata nismo vidjeli previše opasnosti ispred Livakovića i Llorisa. 

No, u završnici je svaki klub imao po jednu priliku. Lovri Majeru se otvorio prostor u 35. minuti, pucao je, ali je lopta prošla pored stative. Gosti su uzvratili u 44. minuti, no Livaković je obranio Kaneov udarac.U prvih 45 minuta Dinamova obrana je dobro funkcionirala, no nedostajalo je konkretnosti na drugoj strani terena. 
U nastavku susreta hrvatski prvak je zaigrao hrabrije i u 62. minuti Oršić je fantastičnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za 1:0. Oršić je ušao s krila na svoju desnu nogu i zabio u rašlje pored nemoćnog Llorisa.

 

Gosti su u 72. minuti bili korak do izjednačenja, Lo Celso je šucao, no Livaković je sjajno obranio. 

Pet minuta prije kraja Dinamo je uspio zabiti i drugi gol i tako anulirati zaostatak iz prve utakmice, a ponovo je zabio Oršič. Ademi je prošao po lijevoj strani, dodao do Atiemwena koji je sjajno proigrao do Oršića koji je zabio za 2:0. 

Čudo nad čudima se dogodilo u 106. minuti kada je nevjerojatni Oršić zabio hat-trick. Dobio je loptu na lijevom krilu, probio se kroz trojicu igrača Tottenhama i s ruba kaznenog prostora pogodio donji desni kut. 

U samoj završnici utakmice Livaković je dva puta čudeso reagirao obranivši gol za veliko slavlje "Modrih".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije