Kup BiH

Radnik u derbiju domaćin branitelju naslova Širokom

20.09.2017.
u 10:00

Od 15 utakmica 1/16 finala Kupa BiH, svakako je najzanimljivija ona u Bijeljini. Široki Brijeg, aktualni vlasnik pehara, gostuje kod osvajača Kupa 2016. Radnika. Da se primijetiti kako je Široki Brijeg u Kupu BiH, računajući prošli Kup BiH, nanizao sve sudionike proljetne Lige za prvaka, osim Krupe. Pa, ako ova dva kluba prođu, bilo bi “normalno” da se sudare u osmini finala. Uoči puta u Bijeljinu, širokobriješki trener Goran Sablić djelovao je mirno, kao da je prolaz “tu”.

Nema popravnog

- Igra se jedna utakmica, nema popravnoga. Idemo se postaviti hrabro i probati proći. Jasno da će biti teško. Svi nas s pravom tretiraju domaćinskim sastavom jer odavno nismo slavili u gostima u prvenstvu. Ali, u Kupu smo uzastopno “polomili” u gostima Zrinjski, Željezničar i Sarajevo. Naša izvedba na Koševu protiv Sarajeva nije bila dobra. Nedostaju nam igrači “agresivci”, kao Pandža ili Krstanović. Njih više nema, moramo im “izmisliti” zamjene - kaže Sablić.

Na pitanje hoće li biti promjena u sastavu i ima li bolesnih i ozlijeđenih, Sablić je odgovorio:

- Bit će promjena, i to značajnih. Ima i problema s ozljedama, ali tek pred utakmicu vidjet ćemo koliko su teške...

Jak par Mladost - Sarajevo

Uz susret Radnik - Široki, najjači je par Mladost – Sarajevo u Kaknju. Proljetos je Sarajevo jedva prošlo Dobojlije u polufinalu. Tada je na klupi Mladosti sjedio Husref Musemić. Ovaj put on će sjediti na klupi Sarajeva, a Mladost će voditi Adis Mulalić, bez sumnje željan skinuti skalp gostima... Da su se Metalleghe i Željo u Kupu “sudarili” prošle sezone, rekli bi da je pobjednik nezvjestan. Ovako... Ovako je Željezničar favorit. Zvijezda, “federalni lider”, domaćin je suparniku za naslov – visočkoj Bosni. Ali, ovo je ipak Kup. FK Vitez ugostit će Borac. Mislimo da domaćin nema puno izgleda. A Slaven protiv Čelika? Izgledi su nekako “fifti – fifti”. Olimpic je u prvenstvu svladao Velež. Možda mu uspije i danas... Bratstvo je u Gračanici blagi favorit protiv Sutjeske (F), Leotar protiv Kozare na Policama. Svatovac (P) ugostit će Slaviju, željan napraviti iznenađenje. Sloboda gostuje kod Azota... Teško je prognozirati pobjednike, ali ih u Kupu i nije lako pretpostaviti. Bit će možda i jedanaesteraca...  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije