Premijer liga: Zrinjski - Radnik

Radnik prva prepreka na putu obrane naslova

24.07.2016.
u 10:00

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine, momčad mostarskog Zrinjskog, večeras će u prvom kolu nove sezone u Premijer ligi BiH, s početkom u 20 sati, snage odmjeriti s osvajačem Kupa BiH, ekipom Radnika iz Bijeljine.

Fokus na obrani naslova

Nakon kratkog boravka na euronatjecanjima, gdje je u 2. pretkolu Lige prvaka eliminiran od varšavske Legije, Zrinjski se u potpunosti može koncentrirati na obranu naslova prvaka. U posljednje vrijeme utakmice između Zrinjskog i Radnika pune su neizvjesnosti, u posljednjem njihovu dvoboju proljetos u Bijeljini Zrinjski je slavio minimalnim rezultatom, a dvije utakmice prije toga momčadi su dijelile bodove. - Pred nama je jako važna utakmica. Nije lako nakon europskih utakmica prebaciti se na domaće prvenstvo, morat ćemo uložiti veliki napor kako bismo na najbolji mogući način počeli novu sezonu, istaknuo je šef stručnog stožera Zrinjskog Vinko Marinović te dodao: - Radnik je dobra ekipa, promijenili su nekoliko igrača, a imaju i dobrog trenera. Što se nas tiče, mogu kazati da kada osvojite naslov, želite ga i zadržati. Znamo da će biti teško, posebno u novom formatu lige, ali naš cilj je obrana naslova, naglasio je strateg mostarskog kluba. U večerašnjoj utakmici zbog kartona iz prošle sezone neće moći nastupiti Pero Stojkić, a upitan je nastup Kataneca i Jakovljevića.

Bez bijele zastave

Klub iz Bijeljine, koji je u prošloj sezoni bio jedno od najugodnijih iznenađenja lige, u Mostar ne dolazi s bijelom zastavom. Sigurno je da će pokušati ponoviti uspjeh iz prethodne sezone ili bar osigurati ostanak u ligi. Bjeljinci su se pojačali napadačem Denijem Simeunovićem i mladim stoperom Besimom Šerbečićem. Simeunović (24) je bio jedan od udarnih igrača Zrinjskog u šampionskoj sezoni 2013./14. Šerbečeć (18) je bivši igrač Zvijezde iz Gradačca te bh. reprezentativac u mlađim kategorijama, a u Bijeljinu dolazi nakon odlično odigrane sezone u 1. ligi FBiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?