Košarka

Radnik i Kakanj prvi izlaze na parket, Igosi ne žele igrati Kup RS-a

košarka
09.01.2016.
u 07:00

Nakon božićnih i novogodišnjih blagdana nastavljaju se natjecanja u Ligi 12 prvenstva košarkaša BiH. Prvi će na parket u okviru 15. kola u večerašnjem susretu u Bijeljini izići domaćin BN Basket Radnik i Kakanj. Za domaću momčad susret je od posebne važnosti jer se Bijeljinci bore za bijeg s posljednjeg mjesta koje dijele s Vardom, piše Večernji list BiH.
 

Teška utakmica

S druge strane, Kakanj dijeli vrh pozicije sa Sparsima i Mladosti i želi ostati na tom mjestu. Trener gostiju Josip Pandža zna kako njegovoj momčadi neće biti nimalo lako. Momčad BN Basketa se digla u posljednja četiri kola kada su i upisali sve svoje pobjede, sveukupno tri. U tom nizu nadigrali su i vodeću Mladost. Stoga je očekivati zanimljiv susret u kojem favorita nema. Susret se igra s početkom u 18 sati. Svi preostali susreti 15. kola igrat će se 10. siječnja. U regionalnim savezima kup natjecanja ulaze u završnu fazu. Trenutačno najbolji bh. košarkaški klub Igokea iz Aleksandrovca neće igrati finale Kupa Republike Srpske. 
 

Rezultatska kriza

Kako su istaknuli iz njezinih redova, mogućnost pobjednika tog natjecanja ostavit će nekom drugom jer su oni gotovo svih proteklih godina suvereno vladali košarkaškim terenima u RS-u, pa im je put do pobjednika tog natjecanja potpuno otvoren. No, ima i drugih priča, a dvije su sigurno točne. Klubovi koji osvoje i bh. kup u biti ne dobivaju ništa. Godinama je sustav natjecanja takav da on klubovima, čak i  njegovim pobjednicima, ne donosi nikakvu pa ni sportsku korist. Pored toga, Igokea se nalazi u igračkoj i rezultatskoj krizi i u regionalnoj ABA ligi gdje ih čeka borba za ostanak, pa očito se trener Dragan Bajić boji možebitnih ozljeda i sigurno u toj nakani želi što odmornije igrače za niz teških susreta koji očekuju njegovu momčad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?