Široki - Sloboda (21)

Publika ipak može doći na istok i jug Pecare

23.07.2017.
u 10:50

Večeras u 21 sat Široki će Brijeg odigrati prvu utakmicu novoga prvenstva u Premijer ligi BiH, drugog po lani “patentiranom” sustavu s 12 klubova u redovitom dijelu prvenstva, i doigravanju u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak.

Oprez i utjeha

Na Pecaru stiže Sloboda, a poruka pristaša plavih glasi: Oprez! Jer, Sloboda je u prošlosti često znala s Pecare odnijeti bod. Utješno je što nikada nije slavila na Pecari, kao što je Široki često to radio u Tuzli. Ono “oprez” vrijedi i zbog mogućeg umora nakon 4 euronastupa Širokobriježana, od kojih dva kući, a na dva preostala momčad Gorana Sablića morala je do Almatyja u Kazahstanu i Aberdeena u Škotskoj proputovati više od 14.000 kilometara. Europe na Pecari više nema, ali već od danas protiv momčadi Vlade Jagodića Široki će trasirati novu europsku stazu za sljedećeg ljeta.

Neće biti velikih promjena

Nakon što je u četvrtak odigrana uzvratna utakmica Europske lige protiv Aberdeena, igrači su već u petak ujutro održali trening, a zatim dobili odmor do sinoć. Tek nakon toga Sablić je odredio sastav koji će se suprotstaviti Slobodi. Koji sastav, možemo samo pretpostaviti, ali vjerojatno neće biti velikih promjena. Važno je reći da će publika ipak moći na tribine, nakon što je kazna od tri utakmice zabrane ulaska gledateljima preinačena u (još) dvije bez publike, ali samo za tribinu sjever. Domaćini očekuju oko 2000 nazočnih. Smanjenje kazne i dalje osuđuju sarajevski mediji, a nije dobro “legla” ni Tuzlacima koji kažu da bi na Pecaru stigao veći broj njihovih pristaša da su znali da mogu na tribine. Ovo ne zvuči uvjerljivo jer u prošlosti nikada na Pecaru nije dolazilo više od 20 do 30 tuzlanskih Fukara

 

Sloboda u “okrnjenu” sastavu na Pecari

Široki Brijeg i Sloboda ljetos su dosta mijenjali u svojim momčadima. S Pecare su otišli: Soldo, Brekalo, Pandža, Sesar, Zlomislić, Repić, Sivrić, a došli su: Matić, Grubišić, Josip Ćorić i Begonja. Iz Slobode su otišli: Merzić, Subić, Veselinović, Stjepanović, Zec, Efendić, a došli: Zukić, Krpić, Osmanagić, Čulum, Husić, Ignjatović... Za Široki Brijeg večeras možda nastupe: Bilobrk, D. Ćorić, Bralić, Matić, Barišić, Marković, Begonja, J. Ćorić, Menalo, Krstanović, Čabraja (Ćorluka, Kožul, Lončar, Wagner Santos Lago, Jurić...). Osmanagić, Krpić i Čulum još uvijek nemaju “čiste” papire i zbog toga večeras neće moći istrčati na travnjak Pecare. Vjerojatni sastav: Muminović, Todorović, Škahić, Mehmedović, Lazevski, Zilkić, Ordagić, Kalezić, Husić, Tandir, Smajić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?