Covid-19

Prvi slučaj koronavirusa u Olimpijskom selu u Tokiju

Paraolimpijske igre
17.07.2021.
u 12:19

Jedna osoba je pozitivno testirana na COVID-19 u Olimpijskom selu u Tokiju, priopćili su u subotu organizatori Olimpijskih igara i izrazili zabrinutost zbog epidemiološke situacije tjedan uoči početka manifestacije.

Izvršni direktor Olimpijskih igara Toshiro Muto potvrdio je da je jedan olimpijski dužnosnik iz inozemstva bio pozitivan na test, ali nije želio otkrivati nacionalnost te osobe.

Ta osoba je odstranjena iz sela, u kojem će biti smještene tisuće sportaša i dužnosnika.

“Trenutno je ta osoba u hotelu“, rekao je Masa Takaya, glasnogovornik Organizacijskog odbora Igara, prenosi Reuters.

Olimpijske igre u Tokiju su odgođene na godinu zbog pandemije koronavirusa i bit će održane skoro bez gledatelja u sportskim arenama i pod strogim karantenskim pravilima.

Sportaši tek pristižu u Japan, na Igre koje će trajati od 23. srpnja do 8. kolovoza, ali javnost u Japanu ne gleda s odobravanjem na Igre zbog ponovnog porasta broja novih infekcija koronavirusom.

Japanci su zabrinuti da bi priljev stranih posjetitelja mogao doprinijeti da se Igre u Tokiju pretvore u rizik koji može dodatno opteretiti zdravstveni sustav te zemlje.

Predsjednica Organizacijskog odbora Olimpijskih i Paraolimpijskih igara - Tokio 2020. Seiko Hashimoto potvrdila je zabrinutost javnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije