Luka Dragičević, najmlađi trener u premijer ligama BiH, stigao do slavlja

Prva pobjeda rukometaša Čapljine velika motivacija

storyeditor/2024-02-22/iii.png
23.02.2024.
u 20:08

U svojoj petoj utakmici na klupi Čapljine Luka Dragičević, koji je s navršene tek 24 godine zasigurno najmlađi trener nekog kluba u loptačkim sportovima u najvišem rangu natjecanja u BiH, stigao je do prve prvenstvene pobjede, piše Večernji list BiH. Čapljina je u 15. kolu rukometne Premijer lige BiH uspjela svladati Hercegovinu iz Nevesinja s 31:28, poluvrijeme 12:12. Nije to posebno podiglo izglede Čapljine za opstanak u Premijer ligi BiH jer najbliži konkurenti u borbi za opstanak Hercegovina i Goražde bježe šest odnosno sedam bodova.

Tri kluba ispadaju

Podsjećamo, ovogodišnje izdanje rukometne Premijer lige ima 14 klubova, a iz lige ispadaju tri. Jedan, zenički Čelik, odustao je od natjecanja pa se samim tim automatski seli u niži rang. Uz otpisani Čelik, na listi najugroženijih trenutačno su Čapljina, pa Hercegovina i Goražde, do kraja će se igrati još 12 kola pa je teško predvidjeti rasplet. Realno, izgledi Čapljine nisu veliki. Ipak, ukupno druga pobjeda Čapljincima, koji su na početku sezone nadigrali Čelik, ali je istupanjem Zeničana iz lige taj rezultat brisan, znači puno. - Ova pobjeda našoj ekipi znači puno, ona je više od osvojena dva boda. To je bitno za motivaciju ekipe i za daljnji rad. Izgledi za opstanak nisu veliki, ali mi ćemo se truditi pošteno odigrati do kraja, pa što bude. Izgledno je, ako ništa drugo, da ćemo biti ekipa koja će odlučivati o putnicima u niži rang - smatra Dragičević. Čapljina će u 16. kolu biti slobodna, sljedeći protivnik Čapljinaca bit će nekadašnji prvak Europe, Borac iz Banje Luke. Premda Borac slovi kao izraziti favorit, u taboru čapljinskih rukometaša ne pomišljaju na predaju, pa Banjolučanima neće biti baš lako. Podsjećamo, Čapljina je nakon uvjerljiva osvajanja prvog mjesta u južnoj skupini Prve lige, u svoju ukupno petu premijerligašku sezonu, još dva puta, i to po dvije sezone igrali su Čapljinci u najvišem rangu, bez zvučnih pojačanja. Krenulo se s onim čime se raspolagalo, uz nekolicinu mlađih igrača koji su prošli Izviđačevu rukometu školu. Pripreme su počeli rano kako bi spremni dočekali sezonu, čiji su početak planirali za prve vikende u rujnu. No, umjesto početka prvenstva, uslijedile su odgode i natezanja što i kako. U Čapljini drže da im je to itekako odmoglo jer se u čekanju rasplinula tempirana forma i početni planovi. No, tu nije bio kraj jer se nakon šest kola Nikola Bartolović, trener igrač, odlučio posvetiti samo igranju. U takvoj situaciji momčad je preuzeo Dragan Suton, alfa i omega čapljinskog rukometa u poraću, koji se u međuvremenu razbolio pa je jesenas u posljednje tri utakmice ekipu vodio Luka Dragičević, koji je do tada radio s mladima. Vidjelo se da Dragičević ima trenerskog štofa pa mu je uz podršku starijih igrača povjerenje dala i Uprava kluba. Uglavnom, što nemaju koji bod više, Čapljinci okrivljuju navedeni nepovoljni stjecaj okolnosti. Za nastavak su se naoštrili kaneći da će, ako i ne uspiju u borbi za opstanak, nekima pokvariti račune.

Neočekivani rezultati

Rezultati 15. kola, Čapljina: Čapljina – Hercegovina 31:28; Ljubuški: Izviđač – Vogošća 40:27; Goražde: Goražde – Maglaj 38:30; Trebinje: Leotar – Borac 32:24; Doboj: Sloga – Konjuh 37:24; Tuzla: Sloboda Krivaja, igrat će se 28. veljače, slobodna je bila Gračanica. Manje-više, većina utakmica 15. kola donijela je neočekivane rezultate, tu prije svega mislimo na visoku pobjedu Leotara protiv banjolučkog Borca koji je slovio kao lagani favorit, a neočekivano uvjerljivo slavio je Izviđač protiv Vogošće, 13 pogodaka razlike, potom u derbiju začelja Goražde protiv Maglaja +8, a i Sloga je pošteno isprašila Konjuh +13.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije